Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes
Nieuws

Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes

Omdat Roda JC en FC Groningen elkaar tijdens de laatste speelronde ontmoeten, heeft Willem II vrijdag aan een punt genoeg om de terugkeer in de Eredivisie veilig te stellen. Hoewel het eerste matchpoint tegen de noorderlingen niet werd benut, zou promotie de bekroning zijn van een geweldige start van de club onder trainer Peter Maes. Met FC Dordrecht treffen de Tilburgers echter een tegenstander in vorm.

Willem II won drie van de afgelopen vier wedstrijden niet, maar er staat tegenover dat het ook al acht duels niet meer verloor (W5, G3). Dat geeft een morele ruggensteun aan de ploeg van Peter Maes (foto), want als die ergens goed in is, dan is het de kwaliteit om minstens een punt te pakken in lastige confrontaties. Vorige week hadden de Tilburgers liefst acht doelpogingen minder dan de tegenstander, maar speelden zij toch gelijk. Dat blijkt geen toeval te zijn, want sinds de aanstelling van de Belg in september 2023 veroverden de Brabanders in acht van de negen wedstrijden waarin zij minder schoten hadden dan de opponent tenminste een punt (W7, G1, V1).

Mede dankzij deze statistiek staat Peter Maes na dertig duels aan het roer op 67 punten, tenminste zes meer dan elke andere ploeg sinds zijn debuut. En nog sterker, geen trainer van de Tilburgers, dus zelfs clublegendes van het kaliber Piet de Visser en Co Adriaanse niet, pakte zoveel punten in de eerste dertig competitiewedstrijden (Eerste Divisie en Eredivisie) als de Belg.

Hoofdtrainers in competitieverband (Eerste + Eredivisie)
HoofdtrainerAantal punten na 30 competitieduels
Peter Maes67
Reinier Robbemond59
Henk de Jonge51
Piet de Visser51
Co Adriaanse49

Voor FC Dordrecht zijn de kansen op directe promotie nagenoeg verkeken na het 3-3 gelijkspel tegen SC Cambuur. Enkel als Roda JC nog maximaal één punt en FC Groningen nog maximaal twee punten haalt, is er met enkele monsterscores nog iets te behalen voor het elftal uit de Merwestad. Realistischer is het voor de Schapenkoppen om zich te focussen op twee andere doelen: het evenaren van het puntenrecord en om voor het eerst sinds 2013’14 weer eens in de Top Vier te eindigen.

Met nog twee wedstrijden te gaan, zou de ploeg zich met een zege op Willem II van dat tweede doel verzekeren en voor het eerste nog in de running zijn. In 2014 eindigde FC Dordrecht (nu 67 punten) immers als tweede met 73 punten en promoveerde het later via de play-off.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Uitleg (halve) finale(s) Keuken Kampioen Play-Offs
Uitleg (halve) finale(s) Keuken Kampioen Play-Offs

De returns staan voor de deur, tijd voor ons om tekst en uitleg te geven over de halve finales van Keuken Kampioen Play-Offs! In een ronde twee deelnemers uit de Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar uitkomen, speelt de hoogst geklasseerde deelnemer van de (fictieve) ranglijst, de tweede wedstrijd thuis (hierna te noemen: “thuisvoordeel”). Indien in […]

Cover Image for Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs
Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs

Roda JC – NAC Breda: vrijdag 17 mei, 20:00 uur, ESPN Roda JC staat in eigen huis voor een grote klus; een 3-1 achterstand wegwerken. In Breda kon het geen vuist maken. Ondanks deze moeilijke uitgangspositie kan Roda JC vertrouwen putten uit eerdere resultaten tegen NAC Breda in de competitie. In het reguliere seizoen werd […]

Cover Image for Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024
Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024

Een aftermovie van het kampioensdiner 2023/2024. Tijdens dit diner worden er Gouden Schilden uitgereikt aan de Beste Speler, Beste Trainer, Beste Keeper en Beste Talent.