Roda JC zet met overtuigende overwinning belangrijke stap naar directe promotie
Nieuws

Roda JC zet met overtuigende overwinning belangrijke stap naar directe promotie

Roda JC heeft vrijdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion bleken de Kerkraders veel te sterk voor de thuisploeg: 1-4. Na 24 minuten genoot de ploeg van Bas Sibum al een uiterst comfortabele 0-3 voorsprong. Door de zege blijft Roda in het spoor van Willem II en bouwt de ploeg het gat naar nummer drie FC Groningen voorlopig uit naar zes punten.

Sibum voerde twee wijzigingen door in zijn elftal ten opzichte van het gewonnen duel met VVV-Venlo. Matisse Didden, die deze week zijn gewilde transfer naar FC Utrecht afrondde, ontbrak aan de aftrap. Orhan Dzepar nam zijn plaats in. Rodney Kongolo keerde terug in de basis.

De bezoekers schoten werkelijk uit de startblokken. Het duel was nog geen twee minuten onderweg toen Arjen van der Heide de brilstand van het scorebord wegpoetste.

De vleugelaanvaller schoot de bal na een vlotte combinatie met Enrique Peña Zauner in de korte hoek raak: 0-1. Na de vroege voorsprong roken de Kerkraders bloed. TOP Oss-doelman Mike Havekotte moest twee keer reddend handelen, alvorens hij ook een tweede keer moest capituleren.

Ditmaal was Sami Ouiassa, die in de zomer vertrekt naar NEC Nijmegen, de gevierde man. Oog in oog met Havekotte bleef de jongeling uiterst koel en schoof hij het leer in de hoek binnen: 0-2.

Niet veel later mochten de meegereisde Roda-fans hun feestje verder bouwen. Vanuit een bomvol uitvak zagen zij toe hoe de Kerkraders net na een kwart wedstrijd ook de derde treffer van de wedstrijd noteerden.

In twee instanties verschalkte Van der Heide doelman Haverkotte en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van de avond. De flankspeler was kort daarna dicht bij zijn hattrick, maar mikte net naast. De thuisploeg kwam een stuk feller voor de dag na de theepauze, maar moest toch een vierde tegentreffer incasseren. Centrumspits Václav Sejk zette zijn naam ook op het wedstrijdformulier. 

Na een voorzet van Ouiassa kroop de Tsjechische spits voor zijn man en prikte hij de bal bij de eerste paal achter Havekotte en in het doel: 0-4. In het laatste kwartier deed Oss via Delano Ladan nog wat terug, maar meer dan een eretreffer zou het niet worden.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Roda JC begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
Roda JC begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie

Roda JC heeft vrijdagavond een cruciale misstap begaan in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Kerkraders bleven op Sportpark De Toekomst steken op een 1-1 gelijkspel. Elders in de Keuken Kampioen Divisie hielden SC Cambuur en FC Dordrecht elkaar in een enerverende wedstrijd in evenwicht, bleek De Graafschap veel te sterk voor […]

Cover Image for Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen 
Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen 

Willem II is er vrijdagavond niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen nummer drie FC Groningen. Willem II heeft met nog twee speelronden voor de boeg nog wel steeds uitstekende papieren om rechtstreeks te […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 36
Voorbeschouwing speelronde 36

Topper in Tilburg waar Willem II promotie wil veiligstellen tegen het jagende FC Groningen Vanavond is de eerste mogelijkheid voor Willem II om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Bij een overwinning op directe concurrent FC Groningen is er geen twijfel meer voor de Tricolores en promoveren zij naar de Eredivisie. Het belooft een […]