Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen
Nieuws

Scenario’s kampioenschap Willem II / Roda JC & promotie Roda JC / FC Groningen

Afgelopen vrijdag zagen we Willem II op bezoek in Dordrecht promoveren naar de Eredivisie, maar is de volgende directe promovendus; Roda JC of FC Groningen?

Kampioenschap Willem II
Als de Tricolores winnen in eigen huis van Telstar is het sowieso kampioen, maar bij een puntendeling in eigen huis is het van belang dat Roda JC niet wint in Groningen.
Mocht de ploeg van Peter Maes verliezen van de Witte Leeuwen, dan mag Roda JC maximaal maar één punt pakken en Willem II zelf niet verliezen met 1-5, 0-4, 2-6 etc.. Het doelsaldo van Willem II is +41 en Roda JC +37.

Promotie Roda JC
Roda JC moeten gelijkspelen of winnen in de Euroborg om directe promotie veilig te stellen.

Kampioenschap Roda JC
Als de Koempels kampioen wil worden moet het winnen van FC Groningen en moet het hopen dat Willem II punten verspeeld in Tilburg.

Promotie FC Groningen
De ploeg van Dick Lukkien moet winnen, alleen dan gaan zij over Roda JC heen op de ranglijst. Zij komen dan op hetzelfde punten aantal van 75, maar FC Groningen heeft een beter doelsaldo.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs
Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs

Roda JC – NAC Breda: vrijdag 17 mei, 20:00 uur, ESPN Roda JC staat in eigen huis voor een grote klus; een 3-1 achterstand wegwerken. In Breda kon het geen vuist maken. Ondanks deze moeilijke uitgangspositie kan Roda JC vertrouwen putten uit eerdere resultaten tegen NAC Breda in de competitie. In het reguliere seizoen werd […]

Cover Image for Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024
Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024

Een aftermovie van het kampioensdiner 2023/2024. Tijdens dit diner worden er Gouden Schilden uitgereikt aan de Beste Speler, Beste Trainer, Beste Keeper en Beste Talent.

Cover Image for Ould-Chikh Beste Speler & ‘t Zand Beste Talent van de Keuken Kampioen Divisie
Ould-Chikh Beste Speler & ‘t Zand Beste Talent van de Keuken Kampioen Divisie

CUIJK – Ronald Koeman heeft woensdagavond tijdens het Kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie de Gouden Kampioensschilden uitgereikt. Onder andere Roda JC-speler Walid Ould-Chikh en Willem II-doelman Joshua Smits vielen in de prijzen. Dat kampioen Willem II en topscorer Henk Veerman (ADO Den Haag) een Gouden Kampioensschild in ontvangst mochten nemen stond vooraf al vast. […]