Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen
Nieuws

Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen

FC Emmen heeft nog steeds uitzicht op deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Dat mag best opvallend worden genoemd na de eerder teleurstellende resultaten van de club. Zij heeft nu één punt voorsprong op MVV Maastricht; de naaste belager voor plaats negen. De mannen van trainer Alfons Arts wacht een laatste eindsprint en daarbij gaan vele ogen richting Vicente Besuijen. 

Twee weken geleden leek het gewenste schokeffect na het vertrek van Fred Grim ver te zoeken. Emmen stond bij Telstar binnen 34 minuten met 2-0 achter en de vierde nederlaag op rij leek een feit. Maar de roodwitten lieten zien over karakter te beschikken en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3. Afgelopen maandag had de formatie uit Drenthe minder moeite met Helmond Sport. In de tiende minuut schoot Piotr Parzyszek een strafschop binnen voor de 1-0 en door doelpunten van invaller Patrick Brouwer en de man in vorm Vicente Besuijen (foto) wonnen de Emmenaren met 3-0. 

FC Emmen liet in de laatste twee competitiewedstrijden dus telkens drie treffers aantekenen en kan voor het eerst sinds oktober 2014 drie duels op rij in de Eerste Divisie in één seizoen minimaal drie keer scoren (toen 3 duels, 17 goals). De blikken zijn daarbij vooral gericht op Besuijen, want hij maakte in zijn laatste drie ontmoetingen in de Keuken Kampioen Divisie een doelpunt – waaronder een treffer vanuit de middencirkel tegen MVV. In de afgelopen vijftien jaar kwamen slechts zes andere spelers van FC Emmen in minstens vier opeenvolgende wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tot scoren.

FC Emmen I Eerste Divisie laatste 15 jaar
SpelerPeriodeDuels op rij gescoord
Vicente Besuijenapril 2024?
Rui Mendesmaart – april 20228
Alexander Banninkjanuari – februari 20184
Erixon Dansonovember – december 20155
Boy Deulapril – augustus 20154
Roland Bergkampoktober 20144
Cas Petersoktober 20144
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Uitleg (halve) finale(s) Keuken Kampioen Play-Offs
Uitleg (halve) finale(s) Keuken Kampioen Play-Offs

De returns staan voor de deur, tijd voor ons om tekst en uitleg te geven over de halve finales van Keuken Kampioen Play-Offs! Indien in een ronde twee deelnemers uit de Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar uitkomen, speelt de hoogst geklasseerde deelnemer van de (fictieve) ranglijst, de tweede wedstrijd thuis (hierna te noemen: “thuisvoordeel”). Indien […]

Cover Image for Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs
Voorbeschouwing returns ronde 1 Keuken Kampioen Play-Offs

Roda JC – NAC Breda: vrijdag 17 mei, 20:00 uur, ESPN Roda JC staat in eigen huis voor een grote klus; een 3-1 achterstand wegwerken. In Breda kon het geen vuist maken. Ondanks deze moeilijke uitgangspositie kan Roda JC vertrouwen putten uit eerdere resultaten tegen NAC Breda in de competitie. In het reguliere seizoen werd […]

Cover Image for Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024
Aftermovie Kampioensdiner 2023/2024

Een aftermovie van het kampioensdiner 2023/2024. Tijdens dit diner worden er Gouden Schilden uitgereikt aan de Beste Speler, Beste Trainer, Beste Keeper en Beste Talent.