Voorbeschouwing speelronde 37
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 37

Willem II gaat voor directe promotie en het kampioenschap

Willem II is er afgelopen speelronde niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Daarentegen hebben de Tilburgers wel een reuzenstap gezet richting directe promotie. Wanneer er niet verloren wordt door de Tricolores komende vrijdag in Dordrecht, is directe promotie een feit.

Daarnaast strijdt de ploeg van Peter Maes voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. In het geval dat Willem II wint in Dordrecht én Roda JC niet wint van Cambuur vrijdagavond, dan mag het zich de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Mochten de Tricolores niet verder komen dan een puntendeling, is het van belang dat Roda JC verliest en FC Groningen maximaal één punt pakt tegen Telstar.

FC Dordrecht gaat aan het einde van het seizoen de Keuken Kampioen Play-Offs in. De Schapenkoppen droomden nog even van directe promotie, maar na het gelijkspel tegen SC Cambuur (1-1) afgelopen speelronde is die droom wel voorbij. Ondanks het zure gelijkspel in Leeuwarden is FC Dordrecht wel elf wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het thuis maar één keer verloren dit seizoen. De ploeg van Michele Santoni kan de focus volledig zetten op de Keuken Kampioen Play-Offs en wil tegen Willem II de ongeslagen reeks voortzetten.

Roda JC moet drie punten pakken tegen SC Cambuur om titelkansen levend te houden

Roda JC profiteerde niet van het gelijkspel afgelopen speelronde tussen concurrenten Willem II en FC Groningen (1-1). Tegen Jong Ajax kwam de ploeg van Bas Sibum niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het ongelofelijk spannend blijft bovenin de Keuken Kampioen Divisie. Directe promotie is het belangrijkste voor de Kerkraders, maar om nog kampioen te worden dit seizoen, mag er komende vrijdag niet verloren of gelijkgespeeld worden tegen SC Cambuur. Daarnaast kunnen de Koempels directe promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, als FC Groningen verliest en Roda JC wint.

Voor tegenstander SC Cambuur is het seizoen zo goed als klaar. Met een gat van vijf punten en nog twee resterende wedstrijden lijken de Keuken Kampioen Play-Offs buiten bereik dit seizoen. Hierdoor kan de ploeg van Henk de Jong wel vrijuit voetballen en staat er geen druk op de resterende wedstrijden. De Old Boys hopen weer een keer te winnen in de Keuken Kampioen Divisie, want dat is nu vier wedstrijden op rij niet gelukt.

FC Groningen jaagt op drie punten tegen SC Telstar om directe promotie in eigen hand te houden

Door het gelijkspel tegen koploper Willem II (1-1) afgelopen speelronde lijkt het kampioenschap uit zicht te vallen voor FC Groningen. De ploeg van Dick Lukkien weet wel dat er dan twee keer gewonnen moet worden in de resterende twee wedstrijden, want dan is directe promotie een feit. FC Groningen zal volledig gefocust de wedstrijd aantreden tegen Telstar, want bij een nederlaag komende vrijdag en een overwinning van Roda JC is het over en sluiten voor de Noordelingen en is Roda JC gepromoveerd.

SC Telstar had aan het begin van de vierde periode nog hoop om mee te doen om de laatste periodetitel, maar nadat het drie keer niet wist te winnen, is het seizoen wel klaar voor de Witte Leeuwen. Wel kan de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd nog invloed hebben op de eindstand bovenin de Keuken Kampioen Divisie, want komende vrijdag speelt het tegen nummer drie, FC Groningen, en volgende week speelt het tegen koploper Willem II. SC Telstar heeft in 2024 pas één keer verloren in eigen huis en dat was de laatste thuiswedstrijd tegen FC Emmen (2-3).

FC Emmen jaagt op drie hele belangrijke punten in Den Bosch

FC Den Bosch heeft de smaak goed te pakken de laatste weken. De Blue White Dragons zijn nu vier wedstrijden ongeslagen en zijn bezig om het seizoen met kleur te eindigen. Vooral spits Kacper Kostorz heeft de smaak te pakken. De Poolse aanvaller kwam in de laatste vier wedstrijden viermaal tot scoren en gaf één assist.

Voor FC Emmen staat er nog veel op het spel in de resterende twee wedstrijden. De Drentenaren staan op dit moment op de laatste Keuken Kampioen Play-Offs plek, alleen het is ongekend spannend. FC Emmen strijdt met MVV Maastricht om deze laatste plek en het verschil tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van FC Emmen. De Rood-witten zullen de drie punten uit Den Bosch moeten meenemen om alles in eigen hand te houden voor volgende week.

De overige wedstrijden zijn:

Jong PSV – TOP Oss

VVV-Venlo – Jong Ajax

Helmond Sport – FC Eindhoven

NAC Breda – ADO Den Haag

Jong AZ – MVV Maastricht

De Graafschap – Jong FC Utrecht

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Samenvatting De Graafschap – ADO Den Haag (14-05-2024)
Samenvatting De Graafschap – ADO Den Haag (14-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd De Graafschap – ADO Den Haag (2-3) van 14 mei 2024.