Dribbelaars in Dordrecht

Waar het bovenin de Keuken Kampioen Divisie ongemeen spannend is, gebeurt er ook onderin de ranglijst meer dan genoeg. Zo pakte FC Dordrecht vijf punten in de laatste drie duels en sprokkelde Jong FC Utrecht datzelfde aantal bijeen in vier wedstrijden. De huidige nummer achttien ontvangt komende vrijdag de nummer zeventien van de competitie met als inzet de mogelijke aansluiting met de ploegen daarboven.

Daarmee is Jong FC Utrecht – FC Dordrecht een mooi affiche voor de liefhebber van een gelijkwaardig voetbalgevecht. Maar behalve een wedstrijd met passie en strijd – FC Dordrecht won dit seizoen meer persoonlijke duels dan iedere andere ploeg (1006) – zijn er naar alle waarschijnlijkheid genoeg oogstrelende acties te zien, want bij deze ploegen lopen de absolute dribbelkoningen van de Keuken Kampioen Divisie rond.

De Dordtse dribbelaar van dienst luistert naar de naam Oussama Zamouri (foto). Hij zette dit seizoen zestig dribbels in waarvan er liefst 37 succesvol waren, meer dan bij iedere andere speler. Verder is hij degene die, samen met Aitor Cantalapiedra, de meeste schoten afvuurde (62). Vijf keer leverde zo’n schot een doelpunt op, waarmee Zamouri zich topscorer van de Schapenkoppen mag noemen.

Bij Jong FC Utrecht loopt Rayan El Azrak rond. Hij dribbelde dit seizoen vijftig keer en deed dat 33 keer succesvol. Zijn slagingspercentage van 66 procent is het hoogste van alle spelers die dit seizoen meer dan 25 dribbels voltooiden. El Azrak is verder de meest creatieve man bij Utrecht, hij creëerde immers meer kansen dan iedere andere speler van de Domstedelingen (20).

Wanneer Zamouri en El Azrak in goede doen zijn, is er dus genoeg te genieten in Utrecht!