Branco van den Boomen verkozen tot Beste Speler van de 1e periode, Nick Olij Beste Keeper

De allereerste individuele Bronzen Kampioensschilden van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2019-2020 zijn verdeeld. De Graafschap-middenvelder Branco van den Boomen is uitgeroepen tot Beste Speler van de 1e periode. Naast Van den Boomen vielen ook Nick Olij (Beste Keeper), René Hake (Beste Trainer), Ryan Gravenberch (Beste Talent) en Robert Mühren (Topscorer) in de prijzen.

De uitslag van de verkiezing ‘Beste Speler’ is gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de fans. Door het uitstekende spel van de middenvelder in de afgelopen negen wedstrijden is hij met afstand op de eerste plek geëindigd. In de verkiezing liet hij andere uitblinkers Robert Mühren, Jamie Jacobs (beiden SC Cambuur) en Ryan Gravenberch (Jong Ajax) achter zich.

Nick Olij Beste Keeper van de 1e periode

NAC Breda-doelman Nick Olij is verkozen tot Beste Keeper van de 1e periode. Hij wist in de verkiezing, die op precies dezelfde manier is opgebouwd als de verkiezing voor ‘Beste Speler’, Sonny Stevens (SC Cambuur), Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht) en Hidde Jurjus (De Graafschap) voor te blijven. Met deze uitverkiezing wint Nick Olij zijn tweede Bronzen Kampioensschild in korte tijd, want afgelopen vrijdag werd de doelman periodekampioen met de club uit Breda.

Ook Bronzen Kampioensschilden voor SC Cambuur, Jong Ajax én Jong FC Utrecht

Met een historisch sterke start wist trainer René Hake liefst zeventien punten te behalen in de eerste negen wedstrijden. Als beloning is de oefenmeester, die deze zomer overkwam van SC Cambuur, door zijn collega-trainers en aanvoerders verkozen tot Beste Trainer van de 1e periode.

Jong Ajax-parel Ryan Gravenberch ontvangt ook een Bronzen Kampioensschild. De 17-jarige middenvelder is verkozen tot Beste Talent van de 1e periode. Mede door zijn goede spel in de 1e periode heeft hij minuten mogen maken in de hoofdmacht van Ajax, in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Menig voetbalkenner dicht Gravenberch een grote toekomst toe.