De kraker in de 2e periode!

Roda JC en FC Den Bosch spelen zaterdag een cruciaal duel in de strijd om de tweede periode. Roda JC is koploper met zestien punten, terwijl FC Den Bosch met één punt minder de tweede plek bezet. Met nog twee duels te gaan, bestaat de kans dat Roda JC het Bronzen Kampioensschild al veilig stelt tegen de Bosschenaren, mits de resultaten elders mee zitten.

Het zal echter geen makkelijke opgave worden voor de ploeg van Robert Molenaar. FC Den Bosch is als enige ploeg nog ongeslagen in de tweede periode en dat betekent automatisch dat de Brabanders van alle Keuken Kampioen Divisie clubs het langst zonder nederlaag zijn: twaalf duels, die bestaan uit negen zeges en drie remises. Wellicht kan Roda JC profiteren van een aandachtspuntje voor FC Den Bosch als het gaat om duels in De Vliert. De mannen van Wil Boessen hielden immers in de laatste veertien thuiswedstrijden in de competitie slechts één keer ‘de nul’.

Afgelopen week kwam Roda JC na zes minuten al op voorsprong tegen FC Volendam door een doelpunt van Mart Remans. Ondanks de snelle gelijkmaker van Cas Peters trok Roda JC de overwinning over de streep door een treffer van Gyliano van Velzen. Voor de Zuid-Limburgers was het de veertiende keer dat de ploeg het openingsdoelpunt maakte dit seizoen, vaker dan elke andere ploeg. Op een gedeelde tweede plaats staat FC Den Bosch met elf openingsdoelpunten. Voorts is Roda JC de club die dit seizoen het minst vaak de eerste treffer om de oren kreeg: slechts drie keer. Zaak voor de Bosschenaren dus om een strijdplan klaar te hebben bij een snelle achterstand.