De twee beste ploegen van de laatste acht speelronden: FC Eindhoven – FC Den Bosch

De koploper tegen de nummer elf van de ranglijst. Dat lijkt zo maar een wedstrijd. Maar… In de Keuken Kampioen Divisie is dat vrijdag een heel bijzondere ontmoeting: die tussen de twee beste ploegen van de laatste acht speelronden. Op een ranglijst over dat deel van het seizoen, staat nummer elf, FC Eindhoven, zelfs eerste.

Vijftien wedstrijden duurt de reeks zonder verliespartij van FC Den Bosch al. Twaalf zeges en drie gelijke spelen volgden na de laatste nederlaag op 21 september 2018. TOP Oss hield de ploeg van Wil Boessen bijna een uur op 0-0, maar mede door twee assists van nieuweling Vincent Vermeij wendde FC Den Bosch puntenverlies af (3-0). De teller staat na 21 speelronden op 46 punten voor de Bosschenaren, slechts één minder dan de ploeg in de gehele vorige jaargang bij elkaar sprokkelde (47 in 38 duels). Vrijdag is FC Eindhoven de tegenstander, de ploeg waartegen FC Den Bosch zijn laatste drie wedstrijden won (3-1 eerder dit seizoen).

Maar ook FC Eindhoven is in vorm. Waar die club na speelronde 13 met slechts negen punten de zeventiende plaats bezette, pakten de manschappen van trainer David Nascimento in de laatste acht speelronden negentien punten (W6, G1, V1). En dat is meer dan iedere andere ploeg, zelfs meer dan opponent FC Den Bosch. Eindhoven is opgeklommen naar een elfde plaats op de rangschikking, en zal nu het vizier hebben gericht op het vinden van aansluiting bij de subtop van plaats vijf tot en met negen. Een zege op de koploper is gezien de vorm van de Eindhovenaren dus zeker niet ondenkbaar. Het zou de vierde overwinning op rij zijn, iets wat de club voor het laatst in november 2016 presteerde.