Kampioensdiner

Excelsior is de eerste kampioen!

Speelronde 29 begon met de kampioenswedstrijd van Excelsior tegen De Graafschap. Zou het de Rotterdammers lukken op als eerste club ooit kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie. Game 1 begon heel slecht voor Excelsior, De Graafschap stond namelijk na tweeënhalve minuut met 0-4 voor. Zou het dan toch de spanning van een kampioenswedstrijd zijn die meespeelt? Toen Excelsior de 1-4 maakte kwam de club beter in hun ritme en al snel volgde meer doelpunten. Excelsior wist de wedstrijd zelfs te winnen met 5-4. De tweede wedstrijd ging Excelsior een stuk gemakkelijker af. De Graafschap werd met 10-0 verslagen en het kampioenschap was een feit!

Periode Finals!

MVV Maastricht en Telstar trapten de Periode Finals af. Telstar bleek in vorm te zijn. Want de eerste 2 games werden eenvoudig gewonnen. Nadat MVV Maastricht game 3 wist te winnen leek de club uit Limburg terug te zijn in de wedstrijd. Toch was het Telstar dat game 4 met 2-0 wist te winnen en zo de eerste wedstrijd naar zich toe trok. Door deze overwinning plaatste Telstar zich voor de volgende ronde van de Periode Finals.

Telstar neemt het in de tweede ronde op tegen Go Ahead Eagles, de club die de eerste Periode Finals wist te winnen. Telstar nam het momentum mee uit de eerste wedstrijd, de Witte Leeuwen wonnen namelijk game 1 met 1-2. Go Ahead Eagles kwam terug in de wedstrijd door game 2 en 3 te winnen. De club uit Deventer had nu nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Game 4 werd gewonnen door Telstar dus moest game 5 voor een beslissing zorgen. Game 5 werd met een vroege goal van Telstar beslist, uitslag 0-1. Met deze overwinning neemt Telstar het in de kwartfinale op tegen SC Cambuur.

SC Cambuur blijkt al snel te sterk te zijn voor Telstar. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie verslaat Telstar eenvoudig in de eerste drie games en plaatst zich zo voor de halve finale tegen FC Den Bosch.

De halve finale, de nummer 2 FC Den Bosch tegen de nummer 3 SC Cambuur. De Leeuwarders trekken de lijn uit de kwartfinale door en game 1 wordt eenvoudig gewonnen. Toch is het FC Den Bosch dat game 2 weet te winnen. Na een kansenregen voor FC Den Bosch weet SC Cambuur game 3 na overtime te winnen. De beslissende game 4 wordt gewonnen door SC Cambuur dat zich zo weet te plaatsen voor de finale van de Periode Finals.

De finale wordt net als in periode 3 gespeeld door SC Cambuur en Excelsior. De Rotterdammers zijn weliswaar kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie, een periodekampioenschap werd echter nog nooit gewonnen. SC Cambuur wist daarentegen al twee periodekampioenschappen te winnen. De finale was eigenlijk niet de spannende finale waarop iedereen had gehoopt. SC Cambuur liet Excelsior in de eerste 3 games kansloos en wist zich te kronen tot kampioen van de 4e periode in de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie.

Kijk  donderdag vanaf 18.00 uur live naar de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie via YouTube, Twitch of ESPN 9!

Bekijk de hele uitzending van de Periode Finals terug via Youtube!

Bekijk hier welke spelers de Keuken Kampioen Divisie clubs vertegenwoordigen!