` FC Volendam middenvelder Joey Veerman | Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam middenvelder Joey Veerman

Joey Veerman werd geboren op 19 november in 1998. Als hij zijn ouders moet geloven, is hij met een bal aan zijn voet geboren. Van jongs af aan was hij altijd in de weer met een bal. Dat maakte dat hij ook op jonge leeftijd wilde beginnen met voetbal. Al op vierjarige leeftijd begon bij de mini’s van RKAV Volendam. In de mini’s speelde hij  twee jaar toen hij zijn volgende stap zette bij de F5 van FC Volendam. Vanaf dat moment heeft de nog jonge middenvelder alle selectie-teams doorlopen.

Joey Veerman is een nuchtere jongen die met beide benen op de grond staat. Voordat hij bij de A-selectie zat, zat hij elke thuiswedstrijd als supporter op de tribune. FC Volendam zit in zijn DNA en had tot dusver maar één doel in zijn carrière: Voor zijn 18e debuteren in het 1e elftal van FC Volendam.

In de voorbereiding kreeg hij al kans om aan het eerste team te ruiken waarbij trainer Molenaar toen duidelijk was over een vast plek binnen de selectie: “Nee, hij zit middenin zijn ontwikkeling. Hij krijgt zo een indruk wat er nodig is. Daar is het om te doen en nog niet om allerlei verwachtingen te kweken naar de toekomst.”

Toch droomde Veerman stiekem dat het toch allemaal ietsje sneller gaat. “Ja, ik wil proberen aan te haken dit jaar. Mijn hele leven kijk ik hier naar uit. De voorbereiding is al leuk dat ik mag meedoen, maar ik wil in competitieverband natuurlijk zo snel mogelijk mijn debuut maken.Tijdens het kermisweekeinde in Volendam, veranderde echter alles. “Kees Kwakman zei tegen mij: ’Kijk je een beetje uit tijdens de kermis. Want ik ben geblesseerd en het zou wel eens kunnen dat je volgende week moet spelen’. Ik was verbaasd, want ik dacht dat er eerst nog wel een paar andere jongens voor in aanmerking zouden komen. ’Let nou maar op’, zei Kees. Die dinsdag erna trainde ik inderdaad met de eerste elf. ’Jij gaat gewoon spelen’, zeiden andere jongens tegen me. En inderdaad redde Kees het niet en stond ik tegen VVV ineens in de basis’’, blikt Veerman terug op zijn debuut in de hoofdmacht van FC Volendam.

Dat hij veel talent heeft blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels al een uitnodiging voor Oranje O19 op zak heeft. Ook de directie van de FC heeft door dat zij een groeibriljantje in de selectie hebben en verlengden afgelopen oktober het contract met Veerman tot medio 2020. Als je Veerman zoals afgelopen vrijdag in het duel met FC Oss ziet voetballen, zie je bij vlagen dat hij een natuurtalent is. Hij weet op het middenveld exact waar hij moet lopen, en ook zijn soms geniale steekpassen zijn een kwaliteit die maar weinig spelers beheersen. In zijn spel heeft hij wel wat weg van Oud-international en Volendammer Wim Jonk.

Nu het lijkt dat hij zich in de basis heeft gespeeld geniet hij van de wedstrijden die hij mag spelen en wil hij alles winnen. “Promoveren met FC Volendam zou daarom, op dit moment, een mooie prestatie zijn. Of dat nou via de Play-Offs is of het kampioenschap, dat maakt niet uit”. En zijn doel zou maar zo werkelijkheid kunnen worden want Het Andere Oranje sluipt langzaam naar de top van de Jupiler League en met een juiste mix van ervaring en talent is de ploeg van Robert Molenaar een ploeg om serieus rekening mee te houden.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`