` Het grote belang van Justin Mathieu voor TOP Oss | Keuken Kampioen Divisie

Het grote belang van Justin Mathieu voor TOP Oss

In stadion De Vliert staat zaterdagmiddag de Brabantse derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss op het programma. Gezien de onderlinge resultaten is de thuisclub misschien de favoriet, maar de vorm van TOP Oss is de laatste weken groeiende. Vooral de prestaties van Justin Mathieu (foto) vallen op. De voormalig jeugdinternational lijkt zijn hoge niveau te hebben teruggevonden. 

De laatste vijf keer dat TOP op bezoek ging bij FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie, maakten de Ossenaren geen enkel doelpunt en was een 0-0 gelijkspel in maart 2018 de laatste keer dat er een punt werd gepakt. Aangezien de thuisclub dit seizoen nog geen punt pakte in eigen huis en de laatste vijf competitiewedstrijden verloor, lijkt dit de ideale gelegenheid om die droogte te stoppen. TOP won ten slotte de laatste uitwedstrijd op bezoek bij Jong PSV met 0-3; de grootste overwinning buitenshuis in de Keuken Kampioen Divisie sinds mei 2019. 

De ogen zijn daarbij vooral gericht op Justin Mathieu. Met vier doelpunten en één assist is hij tot nu toe de grote man bij de ploeg van trainer Kristof Aelbrecht. In totaal was hij bij 63 procent van de doelpunten van TOP betrokken; alleen Dylan Vente had een groter aandeel in de treffers van zijn ploeg (67%). Bovendien was Mathieu in elk van zijn laatste drie wedstrijden goed voor minimaal één goal of assist. Alleen in 2016/’17 was hij ooit in vier opeenvolgende duels in de Eerste Divisie bij een doelpunt betrokken. Dat seizoen eindigde hij in totaal op tien doelpunten en vijf assists voor Oss; aantallen waarvoor hij dit seizoen ongetwijfeld zal tekenen.

In de afgelopen vijf seizoenen kwam Mathieu immers voor SC Cambuur, het Kroatische Gorica en terug bij TOP nooit meer verder dan vijf treffers per voetbaljaargang. Met de huidige vorm zou de middenvelder dat aantal zomaar zaterdag tegen FC Den Bosch al kunnen aantikken.

Keuken Kampioen Divisie 2022/’23: Belang voor ploeg
Speler Team Goals Assists Goals ploeg Percentage
Dylan Vente Roda JC Kerkrade 6 2 12 67%
Justin Mathieu TOP Oss 4 1 8 63%
Martijn Kaars Helmond Sport 3 0 5 60%
Sven Braken VVV-Venlo 3 4 12 58%
Odysseus Velanas NAC Breda 4 1 9 56%
Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`