` Keuken Kampioen Divsisie Esports Predator Fan Competitie: interview met Dani | Keuken Kampioen Divisie

Keuken Kampioen Divsisie Esports Predator Fan Competitie: interview met Dani

Dani, ook wel bekend als de teamcaptain van het Rocket League team van TOP Oss. We spraken met hem over de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie en zijn ambities in de Esports.

Dani, stel jezelf even voor.

Ik ben Dani, ik ben 18 jaar en ik speel al drie periodes voor het Rocket League team van TOP Oss.

Wanneer ben je begonnen met gamen?

Jeetje, dan gaan we even ver terug. Ik gok dat ik een jaar of 11 was toen ik begon met gamen. De allereerste game die ik toen gespeeld heb was Minecraft. Ik ben in september 2016 begonnen met het spelen van Rocket League. Dit kwam omdat twee vrienden van mij het hadden en het heel leuk vonden. Toen heb ik het uiteindelijk ook gekocht en ben ik steeds beter geworden.

Oefen je veel met Rocket League?

Ik speel elke dag toch wel 3/4 uurtjes per dag. De grootste tijd daarvan speel ik alleen, met het Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie team speel ik doordeweeks eigenlijk nooit samen. Zelfs voor de wedstrijd oefenen we nooit echt samen.

Wat is op dit moment je rank in Rocket League?

Grand Champion 3 als het goed is.

Is er een Rocket League pro waar je veel naar kijkt?

Over het algemeen kijk ik heel weinig Rocket League. Ik kijk wel veel naar Nederlandse spelers. Als ik er toch een moet uitlichten is het Joreuz, iedereen kent hem wel. Het is ook een Nederlandse speler. Ik heb er vroeger ook mee samen gespeeld, dus ik vind het leuk om hem te volgen.

Je speelt voor TOP Oss, wat is jouw connectie met die club?

Eigenlijk is die er niet. We zijn in de 1e periode voor TOP Oss gegaan omdat een van mijn teammates daar toevallig uit de buurt kwam. Maar sinds ik voor TOP Oss speel volg ik ze toch meer in de Keuken Kampioen Divisie. Ik vind het dan ook jammer dat ze redelijk onderaan staan.

Wat was je eerste reactie toen je de competitie aankondiging van de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie zag?

Ik weet nog dat er een fan competitie was in mei. Daar heb ik helaas niet aan meegedaan. Toen was in september aangekondigd dat de competitie van start ging en toen was het wel iets waar ik heel graag van mee wilde doen.

Wat vindt je van het niveau van de competitie?

In de 1e periode had je toch maar 1 á 2 goede teams. Maar nu zijn dat er al een stuk meer. SC Cambuur springt daar samen met Excelsior, MVV Maastricht en FC Den Bosch echt bovenuit. Ik vind Jarno van Excelsior dan ook wel een van de beste spelers van de competitie. Maar ook Justuz en Gekk zijn echt goed.

Wat is jullie doel voor periode 4?

We krijgen waarschijnlijk een nieuwe, sterkere samenstelling en ik denk dat de concurrentie dan zeker rekening moet houden met TOP Oss.

Wat zijn je persoonlijke ambities in esports?

Ik wil sowieso verder gaan met Esports. Het doel is dan ook om nog beter te worden en daarna kijken naar andere competities.

Waar kunnen mensen jou op volgen?

Je kunt kijken op mijn liquipedia pagina, daar staan al mijn socials en alles wat ik bereikt heb in Rocket League.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`