` Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie: interview met Darky (FC Volendam) | Keuken Kampioen Divisie

Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie: interview met Darky

Yoram, ook wel bekend als Darky is de teamcaptain van het Rocket League team van FC Volendam. We spraken met hem in aanloop naar speelronde 8 van de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie.

Yoram, stel jezelf kort voor.

Ik ben Yoram, ik kom uit Amsterdam. Ik volg de opleiding Sport & Bewegen. Mijn hobby’s zijn voetballen en gamen. Ik game niet heel veel in vergelijking met anderen, maar ik vind het wel heel leuk.

Wanneer ben je begonnen met gamen?

Ik ben begonnen op de PlayStation. Daar speelde ik best lang op. Maar niet serieus, dat deed ik alleen met vrienden. Ik heb nu een paar maanden een PC en daar heb ik ruim duizend uur op gespeeld. Maar ik begon denk ik toen ik 5 of 6 jaar was.

Wanneer ben je begonnen met Rocket League?

Ik speel sinds seizoen 3. Ik weet niet uit mijn hoofd wanneer dat was (2017, red). Maar best wel lang al.

Wat is je rank in Rocket League op dit moment?

Op dit moment is dat Grand Champ 3. Met het nieuwe toernooi heb ik wel de hoogste titel gehaald, maar ik ben nog niet gaan spelen voor de rank zelf.

Is er een pro Rocket League speler waar je naar op kijkt?

Heel eerlijk, ik kijk niet echt veel naar Rocket League pro’s. Als ik dan kijk, dan kijk ik naar Squishy.

Wat was je eerste reactie toen je de competitieaankondiging van de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie zag?

Ik was wel verrast. Het wordt wel professioneel aangepakt. Dat is leuk om te zien en dat sprak ons ook aan om mee te doen.

Je komt deze periode uit voor FC Volendam. Wat is jouw connectie met de club?

Mijn opa is voor FC Volendam. Dus ik vond het wel leuk om zijn team te supporten.

Hoe voelt het voor jou persoonlijk om de favoriete club van je opa te mogen vertegenwoordigen in een officiële competitie?

Het voelde wel even goed om dat te halen. Maar we hadden het ook wel verwacht. Ik heb naar het vorige toernooi ook een beetje gekeken en we hadden wel verwacht dat we het zouden halen. Maar het voelt wel goed.

Het team waar jullie nu mee spelen voor FC Volendam, is dat een vast team dat vaker samenspeelt?

Ik speel vast met TheDraaiKolk en Ramiro. We hebben nu ook een coach. We willen wel meer toernooien dan alleen deze gaan spelen samen.

Hoe vaak oefenen jullie als team om je voor te bereiden op wedstrijden?

Helemaal niet, eigenlijk. Alleen een beetje een warming up op de dag zelf. We willen wel meer gaan spelen. Maar dat is lastig qua planning. Want je moet met iedereen rekening houden wanneer ze ook andere dingen hebben, zoals school, werk en sport.

De laatste wedstrijd, afgelopen donderdag tegen Almere City FC, hebben jullie voor het eerst dit seizoen verloren. Hoe kwam dat?

Ja, dat was pijnlijk. We hebben in ons achterhoofd dat we de Periode Finals moeten halen. Dan is het prima. Daar moeten we in presteren. Het is leuk meegenomen wat we nu winnen, maar het maakt in principe niet zo heel veel uit.

Dus het maakt jullie niet meer uit op welke plek je eindigt, als het maar in de top 6 is?

Ja, dat klopt. Alles wat we nu winnen is mooi meegenomen. Maar het maakt voor ons niet heel veel uit. Je moet uiteindelijk toch van iedereen winnen.

Wat is jullie doelstelling voor de Periode Finals?

Gewoon eerste worden. Die beker winnen. Daar gaan we voor.

Hoe veel vertrouwen heb je daarin? Dat jullie die Periode Finals gaan winnen?

100%! We gaan hem winnen.

Wie is je grootste concurrent voor het winnen van de 1e periode?

Excelsior. Maar ik ken die jongens ook. Ik speel ook wel eens met hen.

Dus jullie zijn aan elkaar gewaagd als het op een onderlinge strijd aankomt?

Ja, zeker weten.

Wat vind je van het niveau van de competitie en van de spelers?

Het linkerrijtje is wel van niveau. Die zijn rond de 1700 mmr denk ik. Maar het rechterrijtje is niet heel goed. Behalve Almere City FC dan, die van ons hebben gewonnen. Maar die waren best goed. Een van die jongens kende ik al sinds de PlayStation, Youness. We wisten al dat ze best goed zijn.

Wat zijn je persoonlijke ambities in esports?

Op dit moment zou ik het best wel leuk vinden als de Eredivisie ook een Rocket League competitie begint. En dat er ook promotie en degradatie komt tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, maar dan in Rocket League. Ik denk dat dat goed voor de Rocket League scene zou zijn.

Gaan jullie je weer inschrijven voor de 2e periode?

In principe wel. Met Ramiro weten we het nog niet zeker, maar TheDraaiKolk en ik in ieder geval wel. En ook weer voor FC Volendam.

Als mensen nog twijfelen om zich in te schrijven voor de 2e periode, wat zou jij tegen hen willen zeggen om ze te overtuigen dat ze zich in moeten schrijven?

Ik kijk wel eens mee in de chat op Twitch. En dan zie je weleens mensen die zeggen dat het slecht is. Dus tegen hen zou ik willen zeggen: probeer het zelf dan eens. Laat maar zien hoe goed je zelf bent. Ik ben benieuwd naar de nieuwe deelnemers.

Heb je er vertrouwen in dat jullie het kwalificatietoernooi van FC Volendam weer gaan winnen?

Ja, dat denk ik wel. Maar nu zie je ook dat FC Volendam hoog staat, waardoor je misschien minder inschrijvingen krijgt. Net als Excelsior. Omdat het lastig is om van de teams te winnen die nu al de clubs vertegenwoordigen.

Waar kunnen mensen je volgen op Instagram?

Dat kan via @darky.rl!

Ten slotte wens ik je alvast heel veel succes voor bij de Periode Finals.

Dankjewel. We gaan ons best doen. Nee, we gaan hem gewoon winnen.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`