‘Mister Telstar’ en bijna ‘Mister Eerste Divisie’ nog voor Witte Leeuwen

Frank Korpershoek begint komende zomer al aan zijn veertiende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel hij dus de routinier onder de routiniers is, zit er nog geen sleet op de middenvelder van Telstar. De statistieken bewijzen immers dat hij nog altijd erg belangrijk is voor de club uit Velsen-Zuid.

Op 18 augustus 2006 maakte Frank Korpershoek (foto) zijn debuut in het profvoetbal. Die vrijdagavond viel hij namens het toenmalige Stormvogels Telstar een paar minuten voor tijd in tegen Helmond Sport als vervanger van Raymond Fafiani. Inmiddels is de middenvelder bezig aan zijn dertiende seizoen voor de Witte Leeuwen, heeft hij liefst 332 wedstrijden in de Eerste Divisie achter zijn naam staan en werd afgelopen maand duidelijk dat er een veertiende seizoen zit te aan komen.

Sinds 2008/’09 werkte Korpershoek voor Telstar in totaal tot 23.249 speelminuten in 281 competitiewedstrijden af. Slechts één speler kan die aantallen overtreffen: Henny Schilder kwam 26.809 minuten in actie in 307 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden voor FC Volendam. Korpershoek en Schilder zijn de enige twee spelers die in die periode tot minimaal twintigduizend minuten kwamen voor een Eerste Divisie-ploeg. Waar ‘Mister FC Volendam’ vorig seizoen zijn schoenen aan de wilgen hing, is ‘Mister Telstar’ nog ‘alive and kicking’. Alleen Rodny Lopes Cabral en Toine van Huizen speelden dit seizoen meer minuten voor de club uit Velzen-Zuid dan Korpershoek.

De routinier blinkt zowel met als zonder bal uit bij de Witte Leeuwen. De middenvelder gaf op Toine van Huizen (571) na de meeste passes op de helft van de tegenstander (532), terwijl er maar één teamgenoot tot meer intercepties (Toine van Huizen, 55 om 50) en tackles kwam (Rodny Lopes Cabral, 65 om 56) dan hij.

De oude rot begon maandag tegen Go Ahead op de bank, maar viel na 62 minuten in. In de 28 minuten die hij meespeelde, kwam de middenvelder tot zeven uitverdedigende acties, van alle spelers in dat duel was er slechts één die er meer had (Toine van Huizen, 9). Hoewel Korpershoek dus bedrijvig was tegen de Eagles, zou hij volledig opgeladen moeten zijn voor het treffen met SC Cambuur van vrijdag. De Friezen blijken een lastige tegenstander voor Korpershoek: de laatste vier ontmoetingen met Cambuur gingen allemaal verloren. De laatste zege van de routinier op SC Cambuur was op 7 maart 2011: toen werd het 3-0 in het Rabobank IJmond Stadion.