Nieuws

N.E.C. wint de Keuken Kampioen Play-Offs en promoveert naar Eredivisie!

N.E.C. is de winnaar van de Keuken Kampioen Play-Offs 2021. De Nijmegenaren wonnen zondagavond de finale met 1-2 van NAC Breda en hierdoor promoveert N.E.C. naar de Eredivisie.

Na eerdere overwinningen op Almere City FC (0-4 in de 1e ronde) en Roda JC Kerkrade (3-0 in de halve finale) stond N.E.C. tegenover NAC Breda in een sensationele finale die werd gespeeld met ‘beperkt’ thuispubliek. De 2.500 NAC-fans in het stadion zagen dat de gasten uit Nijmegen in de eerste helft op voorsprong kwamen. Dankzij een kopbal van Cas Odenthal leidde de ploeg van Rogier Meijer bij rust met 0-1.

In de tweede helft kwam NAC Breda langszij. De ingebrachte Sydney van Hooijdonk tikte op aangeven van Robin Schouten de 1-1 binnen. Uiteindelijk bleek dit doelpunt niet genoeg om door te stomen naar een overwinning of om er een verlenging uit te slepen. Jonathan Okita zorgde in de slotfase voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De aanvaller maakte op een spectaculaire wijze de winnende treffer en zorgde er daarmee voor dat N.E.C. het Gouden Kampioensschild in de prijzenkast mag zetten.

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs:

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen

De Graafschap werkt momenteel toe naar de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie / degradatie, want dat de Superboeren daaraan gaan meedoen staat vast. Met twee zeges, één gelijkspel en drie nederlagen in de laatste zes speelronden verkeren zij in wisselvallige vorm, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kan bouwen op haar specialiteiten: scoren uit […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen
Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen

Speelronde 35 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 35 is gemaakt door Thom van Bergen.

Cover Image for Een Groningen in vorm op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II
Een Groningen in vorm op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II

Hoewel er in de Keuken Kampioen Divisie momenteel op vele fronten spanning heerst, gaat de aandacht de komende speelronde zonder enige twijfel het meest uit naar de strijd tussen de nummers één en drie van de ranglijst. Een in vorm verkerend FC Groningen gaat op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II. Beide clubs […]