` N.E.C. wint de Keuken Kampioen Play-Offs en promoveert naar Eredivisie! | Keuken Kampioen Divisie

N.E.C. wint de Keuken Kampioen Play-Offs en promoveert naar Eredivisie!

N.E.C. is de winnaar van de Keuken Kampioen Play-Offs 2021. De Nijmegenaren wonnen zondagavond de finale met 1-2 van NAC Breda en hierdoor promoveert N.E.C. naar de Eredivisie.

Na eerdere overwinningen op Almere City FC (0-4 in de 1e ronde) en Roda JC Kerkrade (3-0 in de halve finale) stond N.E.C. tegenover NAC Breda in een sensationele finale die werd gespeeld met ‘beperkt’ thuispubliek. De 2.500 NAC-fans in het stadion zagen dat de gasten uit Nijmegen in de eerste helft op voorsprong kwamen. Dankzij een kopbal van Cas Odenthal leidde de ploeg van Rogier Meijer bij rust met 0-1.

In de tweede helft kwam NAC Breda langszij. De ingebrachte Sydney van Hooijdonk tikte op aangeven van Robin Schouten de 1-1 binnen. Uiteindelijk bleek dit doelpunt niet genoeg om door te stomen naar een overwinning of om er een verlenging uit te slepen. Jonathan Okita zorgde in de slotfase voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De aanvaller maakte op een spectaculaire wijze de winnende treffer en zorgde er daarmee voor dat N.E.C. het Gouden Kampioensschild in de prijzenkast mag zetten.

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs:

`