NAC Breda kroont zich tot periodekampioen!

NAC Breda heeft zich vrijdagavond verzekerd van de allereerste periodetitel van het jaar. De ploeg van Ruud Brood nam het in Breda op tegen N.E.C. en maakte geen fout dankzij een doelpunt van goudhaantje Sydney van Hooijdonk. Hierdoor bleef NAC de concurrenten De Graafschap, SC Cambuur en Excelsior voor.

Voor aanvang van de laatste speelronde was de spanning in strijd om de periodetitel enorm. Vorige week liet De Graafschap een kans op de periodetitel onbenut na een gelijkspel uit bij Roda JC. Daarom waren deze week de rollen omgedraaid: NAC Breda de favoriet en De Graafschap één van de achtervolgers.

De spanning van vóór de wedstrijd bleef ook gedurende de wedstrijden flink aanwezig. NAC Breda had het moeilijk tegen N.E.C. en kwam mede door een aantal goede reddingen van doelman Nick Olij goed weg. Dat terwijl concurrent SC Cambuur gehakt maakte van Excelsior (eveneens een kanshebber). De Leeuwarders hadden in het eigen Cambuurstadion weinig moeite met de Rotterdammers en leidde in de rust al met 3-0. Doordat De Graafschap op eigen veld tegen Almere City FC niet tot scoren kwam (einduitslag 0-0), was SC Cambuur lang de virtuele periodekampioen. Echter, twintig minuten voor tijd sloeg Sydney van Hooijdonk toe. Het goudhaantje zette NAC Breda op 1-0 voorsprong en even later bleek dat ook de einduitslag. Daardoor kroonde NAC Breda zich tot periodekampioen van de 1e periode met het allereerste Bronzen Kampioensschild in de clubhistorie als beloning.