Nieuweling Fred Friday is het meest succesvol op vrijdag

FC Twente heeft Fred Friday aan de selectie toegevoegd. Omdat Friday vanaf nu vaker op vrijdag in actie komt dan voorheen, rijst de vraag op: hoe productief in Fred Friday op vrijdag?

De aanvaller speelde namens (Jong) AZ en Sparta Rotterdam 53 officiële duels in Nederland, onderverdeeld over de Eredivisie (41), Keuken Kampioen Divisie (7), KNVB-beker (4) en de play-offs om een Europees ticket (1). Hij kwam hierin negentien keer tot scoren.

De vrijdag is wat betreft doelpuntengemiddelde per wedstrijd de meest productieve dag van Fred Friday in Nederland! Hij scoorde vier keer in vijf officiële duels, een gemiddelde van 0,8 treffers per vrijdag. Sterker nog, hij was trefzeker in al zijn drie vrijdagwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (4 goals in totaal). Alleen de maandagen met een gemiddelde van 0,7 komen er enigszins bij in de buurt.

Hoewel hij veel meer wedstrijden op zaterdag en zondag speelde, heeft Fred Friday nog maar twee doelpunten op vrijdag nodig om die dag ook in absolute aantallen zijn meest productieve dag van de week te maken.