RKC Waalwijk op jacht naar beste reeks sinds 2011

RKC Waalwijk is samen met FC Twente en FC Eindhoven één van de drie ploegen in de Keuken Kampioen Divisie die in 2019 nog zonder puntenverlies is. Voor het eerst sinds maart 2017 won RKC drie competitieduels op rij. Sterker nog, over de laatste tien speelronden pakte alleen FC Eindhoven (22) meer punten dan de Waalwijkers (21). De ploeg van Fred Grim gaat aan kop in de derde periode en kan tegen FC Den Bosch bewijzen dat iedereen rekening moet houden met de geelblauwen.

RKC treft FC Den Bosch wellicht wel op het perfecte moment. De Bosschenaren waren bezig aan ijzersterke ongeslagen reeks van vijftien competitieduels (W12, G3), maar verloren op bezoek bij FC Eindhoven voor het eerst sinds 21 september 2018 een duel in de Keuken Kampioen Divisie. Verder kijkt Waalwijk met een goed gevoel terug op de heenwedstrijd, want toen kroonde Mario Bilate zich tot Man van de Wedstrijd door bij de 2-3 overwinning zowel voor de gelijkmaker als de late winnende treffer te tekenen. Bilate speelde zijn laatste duel voor de club op 25 september, maar inmiddels zijn er nieuwe helden opgestaan.

Nieuwelingen Sylla Sow (3 treffers) en Stijn Spierings (1 doelpunt en 1 assist) lijken zich direct thuis te voelen bij de Waalwijkers. Zij moeten zich ook tegen FC Den Bosch laten gelden, want historisch gezien heeft RKC het nooit gemakkelijk tegen Den Bosch. Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen werden er slechts twee winnend afgesloten (G5, V3) en RKC won nooit twee keer op rij van de Bosschenaren op het tweede niveau. Mocht dat de Waalwijkers dit keer wel lukken, zetten zij de beste reeks sinds mei 2011 neer, want toen werd er vier keer op rij gewonnen in de Eerste Divisie.