` Robert Mühren is de meest succesvolle aanvaller van 2021 | Keuken Kampioen Divisie

Robert Mühren is de meest succesvolle aanvaller van 2021

Met nog één speelronde te gaan in 2021 is het tijd voor een terugblik op een bewogen, maar ook spectaculair jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Het hoogtepunt was misschien het overtuigende kampioenschap van SC Cambuur, dat onder aanvoering van Robert Mühren promotie naar de Eredivisie veilig stelde. Voor de topschutter zelf was dit het sein om terug te keren naar zijn oude liefde FC Volendam, waar hij na de zomer doorging met wat hem zo succesvol maakte in Leeuwarden: scoren.

Nadat Robert Mühren in de eerste helft van 2021 tot 23 doelpunten kwam voor SC Cambuur, voegde hij daar na de zomerstop nog eens achttien voor FC Volendam aan toe. In totaal was hij 41 keer trefzeker in veertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie in 2021. Geen speler kwam überhaupt in de buurt van dit buitenaardse aantal. De nummers twee op de lijst zijn Thomas Verheydt en Thijs Dallinga met 24 treffers, waarbij moet worden aangetekend dat Dallinga dit in slechts een half seizoen bij elkaar voetbalde. De spits van Excelsior (24 goals) is ook meteen de voornaamste concurrent van Mühren als het gaat om de Bronzen Schild voor topscorer van het huidige seizoen, maar gezien het track record van de Volendam-spits is deze strijd nog lang niet gestreden.

Meeste KKD-goals in 2021
  Speler Wedstrijden Goals  
1 Robert Mühren 40 41
2 Thijs Dallinga 19 24
Thomas Verheydt 39 24
4 Jizz Hornkamp 34 20
5 Jeredy Hilterman 38 17
Glynor Plet 39 17
Patrick Pflücke 40 17

Hoe kwamen deze 41 doelpunten tot stand? Mühren scoorde het vaakst tegen FC Dordrecht: vijf keer, waarvan vier in het thuisduel met de Schapenkoppen op 29 oktober. Hij liet zien dat hij vooral gevaarlijk is in de zestien van de tegenstander: van de 41 treffers maakte hij er liefst 39 van binnen het strafschopgebied. Elf maal mocht hij aanleggen vanaf de strafschopstip in 2021, en alle pogingen waren raak. En in tegenstelling tot naaste belager Thomas Verheydt is Mühren juist zelden trefzeker met het hoofd: hij scoorde slechts twee keer op deze manier, tegenover 34 treffers met rechts en vijf met links.

Robert Mühren (foto) heeft dus nog één wedstrijd om zijn totaal nog iets op te schroeven. Met FC Volendam gaat hij op bezoek bij Almere City FC en laat dat nou net een club zijn die hem ligt: de spits scoorde tien keer in elf ontmoetingen met de Zwarte Schapen. Tegen geen andere ploeg trof hij vaker doel (ook 10 doelpunten tegen Telstar en TOP Oss). In zijn laatste paar competitieduels met de Flevolanders was Mühren overigens niet alleen de afmaker, want in zijn laatste drie ontmoetingen met die club was hij behalve goed voor vier goals ook goed voor drie assists.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`