Spannende ontknoping in de 2e periode!

De 2e periode nadert zijn apotheose. Komende zondag is de negende en allerlaatste wedstrijd van de periode en dat betekent dat er weer een ploeg tot periodekampioen wordt gekroond.

De winnaar zal naast het Bronzen Kampioensschild ook een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs bemachtigen. Als een belofteploeg periodekampioen wordt, schuift het Play-Off ticket door naar de nummer twee. In de 1e periode van dit voetbaljaar werd Sparta Rotterdam periodekampioen. Ondanks een spannende ontknoping met o.a. FC Twente en Almere City FC op de loer maakte de ploeg van Henk Fraser geen fout tegen Telstar en sleepten ze het eerste Bronzen Kampioensschild in de wacht.

Het slotstuk van de 2e periode belooft nóg spannender te worden. FC Den Bosch ligt op pole-position om in navolging van de Rotterdammers een Bronzen Kampioensschild aan het palmares toe te voegen, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Liefst 6 ploegen maken kans om op de laatste speeldag de periodtitel te veroveren. Jong PSV, Roda JC, TOP Oss, Jong Ajax én FC Twente kunnen zondag de periodetitel uit Bossche handen houden. Ze zijn hiervoor wel afhankelijk van het resultaat van FC Den Bosch, dat op bezoek gaat bij FC Dordrecht.

Onderstaand staan alle scenario’s uitgeschreven van de spectaculaire ontknoping van de 2e periode.

Overwinning FC Den Bosch

Bij een overwinning van FC Den Bosch kronen de Brabanders zich tot kampioen van de 2e periode.

Gelijkspel FC Den Bosch

Mocht de ploeg van Wil Boessen gelijkspelen, komen Jong PSV (+11) en Roda JC (+9) bij een overwinning op doelsaldo boven de Bosschenaren die een doelsaldo van +8 hebben. TOP Oss zou in het geval van een gelijkspel van FC Den Bosch ook de titel kunnen behalen, alleen zij zullen flink moeten scoren vanwege hun doelsaldo van +2.

Nederlaag FC Den Bosch

Bij een nederlaag van FC Den Bosch komen er nóg twee ploegen in aanmerking voor de periodetitel, namelijk Jong Ajax en FC Twente. Zij moeten zelf winnen om kans te maken, maar ook zij zijn dan afhankelijk van het doelsaldo. Jong Ajax heeft een doelsaldo dat gelijk is aan die van de Bosschenaren (+8), terwijl FC Twente een doelsaldo van +2 heeft. Jong Ajax en FC Twente moeten wel hopen op puntverlies van Jong PSV, Roda JC én TOP Oss, alvorens zij kans hebben op de titel in de 2e periode. Jong Ajax speelt tegen Jong PSV, dus bij een overwinning gaan de Amsterdammers bij voorbaat al over de Eindhovenaren heen.

Programma periodetitelkandidaten

FC Dordrecht – FC Den Bosch
Jong Ajax – Jong PSV
Roda JC – Go Ahead Eagles
TOP Oss – RKC Waalwijk
MVV Maastricht – FC Twente

Periodestand: