Totaal verschillende stemmingen bij Almere City en FC Twente

De wedstrijd tussen Almere City en FC Twente is er één tussen clubs waarbij de sfeer momenteel zeer verschillend lijkt. Twente werkt aan een uitstekende reeks en bezit de tweede plaats achter FC Den Bosch, terwijl Almere City na een prima begin van het seizoen nu terug te vinden is op de twaalfde plaats. Om te breken met deze trend wil de ploeg van Michele Santoni de wedstrijd, die eerder in een kleine zege voor FC Twente eindigde (1-0), aangrijpen om vertrouwen te tanken.

Het contrast tussen de clubs kan bijna niet groter: FC Twente is immers de enige ploeg die de laatste vijf duels won, terwijl Almere City als enige geen punt pakte in de laatste vijf speelronden. Verder incasseerde Twente minder doelpunten in deze periode dan elke andere ploeg (1) en hield het ‘de nul’ in de laatste vier competitieduels. Dat is een bijzondere prestatie, want de voorlaatste keer dat FC Twente in competitieverband vier keer op rij ‘de nul’ hield, was in augustus 2010 (toen in totaal zes duels op rij), een reeks waarin de Tukkers kampioen van Nederland werden.

Niet geheel verrassend is Almere City juist de club met de meeste tegengoals in de laatste vijf speelronden (18). Werk aan de winkel dus voor Almere City, dat koste wat het kost de eerste reeks van zes nederlagen op rij in een Keuken Kampioen Divisie-seizoen sinds november 2008 wilt voorkomen. Een resultaat tegen Twente zou voor Almere de eerste punten sinds 30 november betekenen.