Vernieuwd Go Ahead Eagles wil frisse start maken

De meest spectaculaire wedstrijd van afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was zonder enige twijfel Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk uit de Keuken Kampioen Play-Offs: 4-5. Ruim twee maanden later beginnen de Deventenaren met een totaal gerenoveerde selectie aan 2019/’20.

Go Ahead was op 28 mei slechts luttele minuten verwijderd van de Eredivisie. RKC’er Stijn Spierings knalde de Deventer droom in de vijfde minuut van de blessuretijd echter aan diggelen en veroordeelde de Eagles tot nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doet de ploeg in een nieuwe gedaante. Trainer John Stegeman vertrok naar PEC Zwolle, waarna Jack de Gier als vervanger werd aangesteld. Behalve de oefenmeester hebben liefst zes van de elf spelers die vorig seizoen minstens dertig competitieduels speelden de club verlaten: Paco van Moorsel, Roland Baas, Istvan Bakx, Julian Lelieveld, Jeff Stans en topscorer Thomas Verheydt.

Wat betreft ingaande transfers heeft de club zich flink laten gelden. Vooral Wout Droste en Alexander Bannink brengen veel ervaring mee. Droste speelde tussen 2008 en 2011 al 75 competitieduels voor Go Ahead, werd in 2013 kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met Cambuur en speelde nadien liefst 122 wedstrijden in de Eredivisie. Ook Alexander Bannink werd al eens kampioen: in 2012 namens PEC Zwolle. Hij maakte in zijn carrière vijftig doelpunten (45 Eerste Divisie, 5 Eredivisie) in 210 competitiewedstrijden (168 Eerste Divisie, 42 Eredivisie).

De club uit Deventer winkelde voorts in het buitenland, waar het de Amerikaan Mael Corboz (25 jaar), de Fransman Antoine Rabillard (24), de Duitser Nicolas Abdat (22) en de Zweed Adrian Edqvist (20) vond. Zij moeten de frisheid brengen om een nieuwe gooi te doen naar promotie. Te beginnen met de thuiswedstrijd in de Adelaarshorst tegen MVV.