Telstar is op schot gekomen
Nieuws

Telstar is op schot gekomen

In de schaduw van de spannende strijd om directe promotie en het bloedstollende gevecht om deelname aan de play-off om promotie / degradatie, heeft Telstar zich ontpopt tot het misschien wel meest spectaculaire elftal van dit moment in de Keuken Kampioen Divisie. De Witte Leeuwen zijn de laatste weken niet alleen prima bezig met de ene overwinningen na de andere, maar zij maken daarbij ook nog veel doelpunten.

Het trainersduo Uli Landvreugd (foto) / Anthony Correia heeft negen competitiewedstrijden op de bank gezeten en dat is Telstar uitstekend bevallen, want in deze duels pakte de ploeg zeventien punten (W5, D2). Dat is er zelfs één meer dan in de eerste 24 ontmoetingen van dit seizoen (W4, G4). Behalve dat er veel punten zijn gehaald, scoren de Witte Leeuwen er ook nog eens op los. In deze negen wedstrijden lieten zij immers negentien treffers aantekenen. Alleen Roda JC (24) en FC Groningen maakte (26) maakten sinds de eerste wedstrijd van Landvreugd en Correia op 9 februari meer doelpunten. In dezelfde periode moet Telstar slechts vier clubs voor zich dulden qua puntenaantal.

Keuken Kampioen Divisie sinds 9 februari 2024
#TeamWedstrijdenWGVDVDTDSPunten
1FC Groningen108202662026
2Roda JC Kerkrade972024121223
3FC Dordrecht9621158720
4Willem II96121881019
5Telstar95221910917
6TOP Oss95041111015
7NAC Breda104331514115

Telstar won de laatste twee wedstrijden (5-1 tegen Jong FC Utrecht en 3-1 tegen Jong PSV), waardoor het tegen De Graafschap voor het eerst sinds september-oktober 2021 drie keer op rij kan winnen. Verder kunnen de Witte Leeuwen dankzij hun scoringsdrift van de laatste weken voor het eerst sinds februari 2016 in drie competitieduels op rij minimaal drie goals maken (toen ook 3).

Waar het aanvallend gezien in de eerste 24 speelronden nog van enkele individuen moest komen, zijn de laatste weken meer spelers bij Telstar de gevierde man. Sinds 9 februari waren er al vijf bij minimaal drie doelpunten betrokken (Youssef El Kachati 7, Mohammed Tahiri, Cain Seedorf, Jayden Turfkruier en Jay Kruiver allen 3), terwijl slechts drie spelers dit in de eerste 24 speelronden voor elkaar kregen (Zakaria Eddahchouri 12, Tim van de Loo en Quinten van den Heerik allebei 3).

Het is nog relatief vroeg in de strijd om de vierde periode, maar voor Telstar is het zaak om tegen De Graafschap de goede vorm voort te zetten om zo uitzicht te houden op een eventuele periodetitel. Daarmee zou het slot van het seizoen nog veel moois kunnen bieden aan de Noord-Hollanders.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for NAC Breda zet met zege op Jong PSV grote stap richting Keuken Kampioen Play-Offs
NAC Breda zet met zege op Jong PSV grote stap richting Keuken Kampioen Play-Offs

NAC Breda heeft in de Keuken Kampioen Divisie een belangrijke zege geboekt met het oog op de Keuken Kampioen Play-Offs voor promotie. Op eigen veld werd Jong PSV enigszins moeizaam verslagen: 2-0. Martin Koscelník kopte de ploeg van Jean-Paul van Gastel in de eerste helft op voorsprong. Tien minuten voor tijd zorgde Aimé Omgba voor de […]

Cover Image for FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen

FC Eindhoven en Telstar hebben zondagmiddag gelijkgespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Evan Rottier zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong in het Jan Louwers Stadion, maar via Zakaria Eddahchouri werd het uiteindelijk gelijk: 1-1. Beide ploegen blijven daardoor op dezelfde plek op de ranglijst staan: Eindhoven vijftiende, Telstar zeventiende. Bijzonderheden: Al binnen drie minuten stond Eindhoven, dat […]

Cover Image for Roda JC begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
Roda JC begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie

Roda JC heeft vrijdagavond een cruciale misstap begaan in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Kerkraders bleven op Sportpark De Toekomst steken op een 1-1 gelijkspel. Elders in de Keuken Kampioen Divisie hielden SC Cambuur en FC Dordrecht elkaar in een enerverende wedstrijd in evenwicht, bleek De Graafschap veel te sterk voor […]