Voorbeschouwing speelronde 34
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 34

Subtop affiche waar NAC Breda de Schapenkoppen op bezoek krijgen

Deze vrijdag staat er in Breda een spannende wedstrijd op het programma in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda heeft drie wedstrijden op rij niet gewonnen en wil daar graag verandering in brengen. Afgelopen speelronde wist de Parel van het Zuiden echter wel knap een punt te pakken bij het sterke FC Groningen (1-1). Hieruit kan de ploeg van Jean-Paul van Gastel vertrouwen putten en proberen om tegen FC Dordrecht er een mooie avond van te maken.

FC Dordrecht blijft maar door stomen in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen speelronde werd er in de thuiswedstrijd tegen mede-subtopper De Graafschap met 2-1 gewonnen. Verder is de ploeg van Michele Santoni al acht wedstrijden ongeslagen en is het zich aan het voorbereiden op de Keuken Kampioen Play-Offs aan het einde van het seizoen.

FC Groningen op jacht naar revanche in Venlo

Het is ontzettend spannend om de laatste tickets voor de Keuken Kampioen Play-Offs. De wisselende resultaten van The Good Old helpen de club niet om deze doelstelling te bereiken. Afgelopen speelronde was Roda JC met 2-1 te sterk voor de ploeg van Rick Kruys. Nu staat de volgende promotiekandidaat te wachten voor de Limburgers, FC Groningen.

FC Groningen leek de laatste weken niet te stoppen. Toch was er vorige speelronde een zure uitglijder in de strijd voor directe promotie. In eigen huis speelde de Trots van het Noorden gelijk tegen NAC Breda (1-1), waardoor directe concurrent Roda JC met twee punten uitliep. Echter is er nog niets verloren voor de ploeg van Dick Lukkien. Het gat met Roda JC is nog steeds maar drie punten en ook koploper Willem II is nog steeds in zicht (zes punten). FC Groningen kan zich echter geen verdere uitglijders veroorloven en zal daarom uiterst gefocust richting Venlo reizen.

Titelkandidaat Roda JC kan zich geen misstap veroorloven in Oss

Voor TOP Oss zit het seizoen er eigenlijk op. De Brabanders kunnen vrijuit voetballen en het seizoen rustig afmaken. De laatste weken haalt TOP prima resultaten met overwinningen op FC Emmen (0-1), Helmond Sport (1-0) en FC Eindhoven (2-1). Nu komt promotie- en titelkandidaat Roda JC naar Oss toe en hoopt de ploeg van Ruud Brood weer een mooi resultaat te halen.

Tegenstander Roda JC is vol in de strijd om directe promotie en heeft door de uitglijder van koploper Willem II ook weer zicht op de titel. De ploeg van Bas Sibum zal vol voor de winst gaan en met niks minder tevreden zijn dan drie punten.

Belangrijke wedstrijd in de strijd om de Keuken Kampioen Play-Offs in Emmen

Voor FC Emmen is dit een do or die wedstrijd om nog de Keuken Kampioen Play-Offs nog te kunnen halen. Afgelopen speelronde was Jong AZ met 3-2 te sterk voor de Rood witten. De Drentenaren willen zich in eigen huis revancheren en gaan dus vol voor de drie punten.

Voor tegenstander MVV zijn de belangen net zo groot. Ook de Maastrichtenaren willen play-off voetbal spelen na het seizoen. En doordat het zo dicht bij elkaar ligt om die laatste plekken is ieder punt van levensbelang. Vorige speelronde wist de ploeg van Maurice Verberne overtuigend met 3-0 te winnen van Helmond Sport. MVV heeft drie wedstrijden op rij gewonnen en zal ook tegen concurrent FC Emmen de drie punten willen meenemen.

De overige wedstrijden zijn:
Willem II – Jong AZ

FC Eindhoven – Jong PSV

De Graafschap – Telstar

ADO Den Haag – Helmond Sport

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch

Jong Ajax – SC Cambuur

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om Keuken Kampioen Play-Offs
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om Keuken Kampioen Play-Offs

FC Emmen en ADO Den Haag hebben maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om Keuken Kampioen Play-Offs om promotie en degradatie. Emmen was in eigen huis met 3-0 te sterk voor nummer elf Helmond Sport, terwijl ADO Den Haag won op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht: 0-2. ADO bezet momenteel de vijfde plek in de Keuken Kampioen […]

Cover Image for NAC Breda zet met zege op Jong PSV grote stap richting Keuken Kampioen Play-Offs
NAC Breda zet met zege op Jong PSV grote stap richting Keuken Kampioen Play-Offs

NAC Breda heeft in de Keuken Kampioen Divisie een belangrijke zege geboekt met het oog op de Keuken Kampioen Play-Offs voor promotie. Op eigen veld werd Jong PSV enigszins moeizaam verslagen: 2-0. Martin Koscelník kopte de ploeg van Jean-Paul van Gastel in de eerste helft op voorsprong. Tien minuten voor tijd zorgde Aimé Omgba voor de […]

Cover Image for FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen

FC Eindhoven en Telstar hebben zondagmiddag gelijkgespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Evan Rottier zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong in het Jan Louwers Stadion, maar via Zakaria Eddahchouri werd het uiteindelijk gelijk: 1-1. Beide ploegen blijven daardoor op dezelfde plek op de ranglijst staan: Eindhoven vijftiende, Telstar zeventiende. Bijzonderheden: Al binnen drie minuten stond Eindhoven, dat […]