` Statement Betaald Voetbal | Keuken Kampioen Divisie

Statement Betaald Voetbal

Het betaald voetbal heeft het vanwege de coronamaatregelen geruime tijd moeten stellen zonder publiek. Sinds de zomer is alles gelukkig weer opgebouwd naar (bijna) het ‘oude normaal’ met volle stadions. Helaas moeten we na zo’n tien speelrondes constateren dat supporters zich nog niet bij alle wedstrijden normaal weten te gedragen: spelers zijn bekogeld met bekers bier, met spreekkoren zijn specifieke personen en bevolkingsgroepen beledigd en buiten het stadion vonden bij enkele duels gewelddadigheden plaats.

Het lijkt om een maatschappelijk en ook internationaal probleem te gaan, dat men zich na de eerder opgelegde beperkingen nu grenzeloos laat gaan. Dat zien wij ook terug in het voetbal. Soms al dagen van tevoren wordt een vijandige sfeer gecreëerd waarin sommigen zichzelf lijken te verliezen. Het begint vaak met ludieke acties maar die slaan vervolgens door in zaken waar geen weldenkend mens iets mee te maken wil hebben.

Betaald voetbal is topsport en topamusement. Rivaliteit geeft hier een extra dimensie aan maar kent wel duidelijke grenzen. De onderstaande partijen vinden dat de recente reeks misstanden direct moet stoppen. Zij gaan daarom de komende dagen met elkaar bespreken hoe we gezamenlijk het tij kunnen keren. Welke oplossingen kunnen of moeten we op welk moment inzetten? Voetbal is de mooiste sport. Nu we hier weer volop met z’n allen van kunnen genieten, laten we dat niet door een kleine groep verpesten.

Supporterscollectief

Eredivisie CV

Keuken Kampioen Divisie

KNVB

Ajax

AZ

FC Groningen

FC Twente

FC Utrecht

Feyenoord

Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles

Heracles Almelo

N.E.C.

PEC Zwolle

PSV

RKC Waalwijk

SC Cambuur

sc Heerenveen

Sparta Rotterdam

Vitesse

Willem II

ADO Den Haag

Almere City FC

De Graafschap

Excelsior

FC Den Bosch

FC Dordrecht

FC Eindhoven

FC Emmen

FC Volendam

Helmond Sport

MVV Maastricht

NAC Breda

Roda JC

Telstar

TOP Oss

VVV-Venlo

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`