` Aanvallend ingesteld Twente en Jong Ajax ontmoeten elkaar | Keuken Kampioen Divisie

Aanvallend ingesteld Twente en Jong Ajax ontmoeten elkaar

Spektakel lijkt vrijdag gegarandeerd bij FC Twente-Jong Ajax. Dat zijn immers de ploegen die dit seizoen tot de meeste schoten kwamen: Jong Ajax (256) en FC Twente (254) zijn samen met Sparta (253) de enige elftallen die vaker dan 240 keer een poging waagden. Verder noteerde er geen ploeg zoveel balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander als Jong Ajax (446), terwijl FC Twente (373) verder alleen Go Ahead Eagles (425) voor moet laten gaan in dit klassement.

Waar Jong FC Twente het in het verleden lastig had tegen andere beloftenploegen (W2, G1, V5), won de hoofdmacht uit Enschede tot dusver alle Keuken Kampioen Divisie-duels met de ‘Jong’ ploegen. De mannen van trainer Marino Pusic (foto) kwamen in die ontmoetingen in totaal tien keer tot scoren en kregen slechts drie treffers tegen.

Dat Jong Ajax, ondanks de aanvalsdrang, een wisselvallig seizoen draait, is vooral te wijten aan de matige resultaten buitenshuis. De ploeg van trainer Michael Reiziger sloot pas één van de acht uitwedstrijden van dit seizoen winnend af. Sterker nog, de laatste vijf gingen allemaal verloren. De laatste keer dat Jong Ajax zo’n slechte reeks neerzette in uitwedstrijden was in de herfst van 2015 (toen 8 in totaal).

De Grolsch Veste is dit seizoen echter ook nog geen onneembare vesting gebleken voor tegenstanders van FC Twente, dus wellicht dat Jong Ajax komende vrijdag de teleurstellende reeks kan doorbreken.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`