` “Ik focus mij volledig op NAC en niets anders” | Keuken Kampioen Divisie

“Ik focus mij volledig op NAC en niets anders”

Bij NAC Breda begonnen ze sterk aan het seizoen, maar de vorm zakte weg de wedstrijden daaropvolgend. Een groot lichtpunt in de selectie laat duidelijk van zich spreken: Jort van der Sande. De aanvaller kwam afgelopen zomer transfervrij over van FC Eindhoven en heeft zijn draai al goed gevonden in Breda.

Op de vraag hoe Jort zich voelt in Breda, hoeft hij niet lang na te denken. “Ik voel mij hier goed, gewoon lekker om op mijn gemak. Ik houd van bourgondische steden. In Den Bosch was het heerlijk vertoeven, maar hier in Breda kunnen ze er ook wat van. Daarnaast blijft het bijzonder dat wij in zo’n groot stadion spelen, vaak uitverkocht, in de Keuken Kampioen Divisie. Dat kunnen niet veel spelers en clubs zeggen op dit niveau”, laat de Brabander weten.

Van der Sande kende een valse start van het seizoen bij zijn nieuwe club. In de eerste oefenwedstrijd raakte de aanvaller al na 42 minuten geblesseerd. Een scheurtje in de kuit zorgde ervoor dat de 26-jarige spits de rest van de voorbereiding moest missen. “Het is gewoon pech. Op dat moment denk nog: ‘ik houd het nog wel vol tot de rust’, maar toen ik een sprint trok voelde ik het meteen. Normaal gesproken staat hier vier tot acht weken voor om te revalideren, toch wilde ik alles proberen om de wedstrijd tegen Helmond Sport te halen”, vertelde de nuchtere Brabander.

Het openingsduel thuis tegen Helmond Sport kwam te vroeg, echter dat mocht de pret niet drukken. De geboren Bosschenaar wist al snel het net te vinden tijdens zijn debuut (MVV uit 3-1 verlies) en basisdebuut (Roda JC uit 1-3 winst). Inmiddels staat de man, die een groot deel van zijn jeugd spendeerde op Bonaire, al op zeven doelpunten voor De Parel van het Zuiden. En daar zal het niet bij blijven voor de balvaardige spits. “Ik heb geen specifiek doel voor ogen. Je kan je leven ook niet voorspellen, dus ook hier heb ik geen uitgestippeld plan voor. Sommige jongens dromen van het spelen op Anfield maar voetballen nu bij V.V. Jeka”, zei hij lachend. Het teambelang staat hoger in het vaandel, dan een persoonlijke mijlpaal laat hij duidelijk weten.

NAC Breda heeft een jonge ploeg, maar ook een team met veel bekende gezichten voor Van der Sande. “We hebben leuke groep, waarvan ik al een aantal jongens kende uit mijn FC Den Bosch- en FC Eindhoven-tijd: Kaj de Rooij & Moreno Rutten. Ook Boyd Lucassen kende ik al via Luuk Brouwers (FC Utrecht). Ik speelde in de jeugd van FC Den Bosch met Luuk en toen hij naar Go Ahead Eagles vertrok hebben we contact gehouden. Wij zijn ook samen op vakantie geweest,” liet Van der Sande glimlachend weten.

De centrumspits, die ook op de rechterflank uit de voeten kan, tekende in april bij NAC, maar zag aan de andere kant met FC Eindhoven de eredivisie heel dichtbij komen. Desondanks tekende Van der Sande voor het bereiken van de play-offs al bij The Yellow Army. “Ja, je kan NAC laten wachten, maar zo ben ik niet. Ik wilde graag tekenen en deed dat ook met volle 100% overtuiging. Ik heb er niet bij stil gestaan om een ander pad te bewandelen.”

Zijn tweehonderdste wedstrijd op het tweede niveau in Nederland staat in het vooruitzicht en daar is de clubtopscorer trots op. “Het is niet zomaar iets, tweehonderd! Tegenwoordig zijn er weinig spelers die de tweehonderd wedstrijden halen, laat staan bij één club. Zover ben ik nog niet, maar je weet het nooit in de voetballerij. Ik zou ooit wel in het buitenland willen wonen, en ook voetballen. Dat tweede heb je nooit zelf in de hand, al lijkt het mij wel heel gaaf. Voor nu focus ik mij volledig op NAC en niets anders.”

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`