` Mühren wordt Beste Speler en Bakayoko Beste Talent van de Keuken Kampioen Divisie | Keuken Kampioen Divisie

Mühren wordt Beste Speler en Bakayoko Beste Talent van de Keuken Kampioen Divisie

‘S HERTOGENBOSCHLouis van Gaal heeft donderdagavond tijdens het Kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie de Gouden Kampioensschilden uitgereikt. Onder andere Excelsior-spits Thijs Dallinga en FC Volendam-spits Robert Mühren vielen in de prijzen.

Dat kampioen FC Emmen en topscorer Thijs Dallinga (Excelsior) een Gouden Kampioensschild in ontvangst mochten nemen stond vooraf al vast. Maar wie de prijs voor Beste Speler, Beste Keeper, Beste Talent en Beste Trainer uitgereikt kregen was de grote vraag die avond. Robert Mühren van FC Volendam werd geëerd tot Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie of zoals Louis van Gaal zei; “de meest waardevolle speler”. Het Gouden Schild voor Beste Keeper werd uitgereikt aan Nick Olij (NAC Breda), het Gouden Schild voor Beste Trainer ging naar de trainer van het kampioenselftal, Dick Lukkien. Johan Bakayoko (Jong PSV) ontving het Gouden Kampioensschild voor Beste Talent uit handen van de bondscoach.

De Orangerie in ‘s-Hertogenbosch was donderdagavond het decor voor de eerste editie van het Kampioensdiner. De genomineerden, de kampioensploeg, partners en overige stakeholders van de Keuken Kampioen Divisie kwamen bij elkaar voor een show onder leiding van ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias.

Marc Boele, Algemeen Directeur van de Coöperatie Eerste Divisie: “Vanavond zetten we trainers en spelers in het zonnetje die dit seizoen een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. In de Keuken Kampioen Divisie draait alles om ontwikkeling. We zijn hét podium voor talenten om zich te presenteren aan clubs uit de Eredivisie én andere internationale topcompetities.”

Robert Mühren, winnaar van het Gouden Schild voor Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie: “Afgelopen zomer heb ik de keuze gemaakt om in de Keuken Kampioen Divisie te blijven spelen. Een keuze waar ik achteraf ontzettend blij mee ben en dat heeft geresulteerd in het feit dat ik hier nu sta en dat we ons doel hebben bereikt met FC Volendam.”

Louis van Gaal, bondscoach van het Nederlands Elftal: “De Keuken Kampioen Divisie is een enorm belangrijk onderdeel van de voetbalpiramide in Nederland. Spelers krijgen de ruimte zich te ontwikkelen op hoog niveau. De Gouden Kampioensschilden zijn een prachtige manier om de spelers en de trainer die het afgelopen seizoen het beste hebben gepresteerd te eren.”

Het Kampioensdiner werd georganiseerd door de Coöperatie Eerste Divisie en naamgevend partner van de competitie, Keuken Kampioen.

(Het Gouden Kampioensschild voor Beste Trainer werd in ontvangst genomen door Casper Goedkoop, assistent-trainer, wegens afwezigheid van Dick Lukkien.)

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
KKD-partners
Official Dealmaker
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`