Arjen van der Heide neemt Roda JC bij de hand in de strijd om promotie
Nieuws

Arjen van der Heide neemt Roda JC bij de hand in de strijd om promotie

Arjen van der Heide (foto) heeft Roda JC bij de hand genomen in de strijd om rechtstreekse promotie. De 22-jarige buitenspeler verkeert in een uitstekende vorm en blinkt de laatste weken niet alleen uit met zijn spel, maar ook met doelpunten én assists. 

Van der Heide werd afgelopen week na weer eens een sterk optreden tegen TOP verkozen tot Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was meer dan terecht, want de geboren Fries had een belangrijk aandeel in de zege met twee treffers en zijn aanvallende bedrijvigheid (7 schoten en 9 balcontacten in het strafschopgebied van de Ossenaren), maar hij schroomde ook zeker het defensieve werk niet (gedeeld meeste balheroveringen bij Roda JC, 8).

Met twee goals bracht Van der Heide zijn doelpuntentotaal van dit seizoen naar zeven, terwijl hij ook nog eens elf assists gaf in 29 competitiewedstrijden. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn twee treffers en één assist in 31 Keuken Kampioen Divisie-duels van vorig seizoen. Waar aan het begin van deze jaargang de ogen in de Keuken Kampioen Divisie nog veelal waren gericht op zijn ploeggenoten Walid Ould-Chikh, Enrique Peña Zauner en Sami Ouaissa, komt de aanvaller nu steeds meer in de schijnwerpers te staan. Sinds het begin van speelronde 31 was geen speler bij zoveel doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie betrokken als Van der Heide (7 – 4 goals en 3 assists).

Keuken Kampioen Divisie – sinds 11 maart
SpelerTeam  Goals  Assists  Goals + assists
Arjen van der HeideRoda JC Kerkrade437
Jevon SimonsJong PSV246
Luciano ValenteFC Groningen156
Romano PostemaFC Groningen505
Jeredy HiltermanWillem II505
Ilias SebaouiFC Dordrecht325

In deze laatste vijf speelronden was hij de Roda-speler met de meeste schoten (13), schoten op doel (6), balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander (23) en ingezette dribbels (13), terwijl slechts twee ploeggenoten vaker het balbezit heroverden dan hij (25). Thuis tegen De Graafschap probeert Roda JC de huidige koers door te zetten met Arjen van der Heide als een belangrijke matroos.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemal trefzeker
Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemal trefzeker

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Het slotstuk van de competitie nadert. Dit is het Elftal van de Week van speelronde 36. Het doel wordt deze week verdedigd door Nick Marsman. De […]

Cover Image for Scenario’s promotie en kampioenschap
Scenario’s promotie en kampioenschap

De zinderende ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie is in zicht! Wie gaan er direct promoveren en wie pakt de titel? Wij zetten alle scenario’s voor je op een rij! Promotie Willem IIAls Willem II wint op bezoek bij FC Dordrecht is zeker van Eredivisie voetbal volgend seizoen. Ook in het geval dat de ploeg […]

Cover Image for Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)
Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Jong Ajax – Roda JC (1-1) van 26 april 2024.