Cambuur op jacht naar meer
Nieuws

Cambuur op jacht naar meer

Het is inmiddels een drie-op-een-rij voor SC Cambuur. De Leeuwarders hebben de afgelopen drie wedstrijden gewonnen en zijn staan inmiddels weer op een plek die recht gezet op de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs. Daarnaast zijn ze in de race om de periodetitel van de tweede periode.

Met twee punten achterstand op de twee koplopers en nog vijf wedstrijden te gaan in de tweede periode, is er nog van alles te winnen voor de ploeg van Henk de Jong. En dat terwijl de Friezen vorige periode nog als elfde eindigde. De goede reeks dankt Cambuur aan de hoeveelheid scorend vermogen in de ploeg. In de laatste vier overwinningen hebben zij namelijk zestien keer weten te scoren en kregen ze er slechts vier tegen. Daarnaast noteerden zij in de maand november tot nu toe ook de hoogste Expected Goals (5,1xG) van de gehele Keuken Kampioen Divisie.

Maar de feestvreugde houdt nog niet op voor SC Cambuur. Zij kunnen aankomend weekend zelfs een gooi doen naar de eerste plek in de periode. Als Willem II punten verliest op bezoek bij VVV-Venlo en SC Cambuur verslaat Roda JC, dan staan zij voorlopig op de eerste plaats.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Doelpunt van de Week 16: Nick Doodeman
Doelpunt van de Week 16: Nick Doodeman

Speelronde 16 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 16 is gemaakt door Nick Doodeman.

Cover Image for Elftal van de Week: FC Groningen & Willem II hofleverancier
Elftal van de Week: FC Groningen & Willem II hofleverancier

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en maandag werden er maar liefst vijftien wedstrijden afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie, waarin onder andere ADO Den Haag en FC Groningen flink […]

Cover Image for Nieuwe datum De Graafschap – FC Dordrecht
Nieuwe datum De Graafschap – FC Dordrecht

De inhaalwedstrijd De Graafschap – FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie wordt gespeeld op maandag 4 december (20.00 uur). De wedstrijd werd maandag 27 november afgelast omdat het veld van Stadion De Vijverberg door de overvloedige regenval onbespeelbaar was. Wedstrijd                                       Oude datum                   Nieuwe datum De Graafschap – FC Dordrecht   Maa. 27 november        Maa. 4 december (20.00 uur)