Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
MVO

Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van andere clubs. Een aantal clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit MDT traject de afgelopen weken aangeboden en deze landelijke uitwisseling was een mooie afsluiting van het hele traject.

In een zonnig Rotterdam werden tijdens deze afsluiting een voetbaltoernooi, verschillende workshops en andere activiteiten georganiseerd waar iedere club aan kon deelnemen. Het goede weer werd weerspiegeld door de deelnemers die er samen een gezellige, leuke dag van maakten.

Speciale Gasten en Workshops

Er waren ook speciale gasten aanwezig die de workshops begeleidden. Zo was FC De Rebellen aanwezig, die door middel van een voetbalclinic aan de slag gingen met vaardigheden op het gebied van techniek, tactiek en teamwork. Daarnaast gaf Robert Maaskant een workshop over zelfreflectie, waarbij hij inzichten meegaf over leiderschap. Ook werd er een boksclinic aangeboden door Mike Passenier. Tijdens de workshop boksen gaf Mike tips over de sport en over weerbaarheid. Ten slotte was er de mogelijkheid om Lorenzo Davids te interviewen. Lorenzo deelde zijn ervaringen als voetballer en zijn tegenslagen in zijn carrière.

Reacties van Deelnemers

De deelnemers waren zeer te spreken over de invulling van deze dag en het hele MDT traject. Een deelnemer van Vitesse zei hierover:

“Het was een hele leuke ervaring, vooral met het volhouden van dingen. Dus motivatie van dingen behouden en zo allemaal, want daar trainen de begeleiders wel echt op en dat vind ik heel fijn dat je later ook met je baan dit kan gebruiken om dingen makkelijker en beter vol te houden. Verder vind ik het leuk en goed georganiseerd en vriendschappelijk. Ja, ik vind het echt wel geweldig dat iedereen hier blije gezichten heeft en dat vind ik heel mooi om te zien.”

Een deelnemer van De Graafschap voegde hieraan toe:

“Je leert wel veel meer in de echte wereld hiermee dan wat je op school leert.”

Belang van het MDT Traject

Deze uitspraken onderstrepen het belang van een MDT traject en hoe belangrijk dit is voor de deelnemers. Dit werd ook benadrukt door de clubbegeleiders van dit MDT traject en de speciale gasten. Volgens een clubvertegenwoordiger van De Graafschap:

“Is dit een hele mooie en een hele eenvoudige manier om te investeren in de kwaliteit van de samenleving. Het is onbetaalbaar, en het allerbelangrijkste wat er is.”

Robert Maaskant sluit zich hier volledig bij aan:

“Het is enorm belangrijk dat de sport in het algemeen, maar voetbal in het bijzonder, die maatschappelijke verantwoordelijkheid ook neemt en mensen in de maatschappij helpt. Dat gebeurt op een goede manier en dan is zo’n dag als dit, een afsluiting, een prachtige beloning voor iedereen die daarmee bezig is.”

De Community Champions was een groot succes. Er zijn veel jongeren geholpen in hun ontwikkeling, waarmee het belang om dit MDT traject volgend jaar voort te zetten alleen maar groter is geworden.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]