Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
MVO

Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van andere clubs. Een aantal clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit MDT traject de afgelopen weken aangeboden en deze landelijke uitwisseling was een mooie afsluiting van het hele traject.

In een zonnig Rotterdam werden tijdens deze afsluiting een voetbaltoernooi, verschillende workshops en andere activiteiten georganiseerd waar iedere club aan kon deelnemen. Het goede weer werd weerspiegeld door de deelnemers die er samen een gezellige, leuke dag van maakten.

Speciale Gasten en Workshops

Er waren ook speciale gasten aanwezig die de workshops begeleidden. Zo was FC De Rebellen aanwezig, die door middel van een voetbalclinic aan de slag gingen met vaardigheden op het gebied van techniek, tactiek en teamwork. Daarnaast gaf Robert Maaskant een workshop over zelfreflectie, waarbij hij inzichten meegaf over leiderschap. Ook werd er een boksclinic aangeboden door Mike Passenier. Tijdens de workshop boksen gaf Mike tips over de sport en over weerbaarheid. Ten slotte was er de mogelijkheid om Lorenzo Davids te interviewen. Lorenzo deelde zijn ervaringen als voetballer en zijn tegenslagen in zijn carrière.

Reacties van Deelnemers

De deelnemers waren zeer te spreken over de invulling van deze dag en het hele MDT traject. Een deelnemer van Vitesse zei hierover:

“Het was een hele leuke ervaring, vooral met het volhouden van dingen. Dus motivatie van dingen behouden en zo allemaal, want daar trainen de begeleiders wel echt op en dat vind ik heel fijn dat je later ook met je baan dit kan gebruiken om dingen makkelijker en beter vol te houden. Verder vind ik het leuk en goed georganiseerd en vriendschappelijk. Ja, ik vind het echt wel geweldig dat iedereen hier blije gezichten heeft en dat vind ik heel mooi om te zien.”

Een deelnemer van De Graafschap voegde hieraan toe:

“Je leert wel veel meer in de echte wereld hiermee dan wat je op school leert.”

Belang van het MDT Traject

Deze uitspraken onderstrepen het belang van een MDT traject en hoe belangrijk dit is voor de deelnemers. Dit werd ook benadrukt door de clubbegeleiders van dit MDT traject en de speciale gasten. Volgens een clubvertegenwoordiger van De Graafschap:

“Is dit een hele mooie en een hele eenvoudige manier om te investeren in de kwaliteit van de samenleving. Het is onbetaalbaar, en het allerbelangrijkste wat er is.”

Robert Maaskant sluit zich hier volledig bij aan:

“Het is enorm belangrijk dat de sport in het algemeen, maar voetbal in het bijzonder, die maatschappelijke verantwoordelijkheid ook neemt en mensen in de maatschappij helpt. Dat gebeurt op een goede manier en dan is zo’n dag als dit, een afsluiting, een prachtige beloning voor iedereen die daarmee bezig is.”

De Community Champions was een groot succes. Er zijn veel jongeren geholpen in hun ontwikkeling, waarmee het belang om dit MDT traject volgend jaar voort te zetten alleen maar groter is geworden.

Deel via:

Verder lezen

VVV Same Nao Vruuger brengt de historie van VVV-Venlo tot leven

Vanaf oktober 2024 gaan de oud profs Ger van Rosmalen, Frans Nijssen, Edwin Linssen, Niels Fleuren, Hai Berden, Harold Derix, Eddy Sobczak, Sef Vergoossen en Stan Valckx de wijken in om samen met de bewoners de historie van VVV-Venlo tot leven te brengen met het project VVV Same Nao Vruuger. Samen met zangers en verhalenvertellers […]

Cover Image for Roda JC onderstreept maatschappelijke ambitie met benoeming Tim Weijers als nieuwe directeur stichting Gezond in Mijn Streek
Roda JC onderstreept maatschappelijke ambitie met benoeming Tim Weijers als nieuwe directeur stichting Gezond in Mijn Streek

Weijers, momenteel wethouder en locoburgemeester van de gemeente Kerkrade, brengt een schat aan ervaring en bestuurlijke expertise mee naar zijn nieuwe rol. Met zijn achtergrond in ruimtelijke ordening, wonen en toerisme, heeft hij bewezen een sterke bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en ontwikkeling van de regio Parkstad. Deze aanstelling laat zien dat de maatschappelijke […]

Cover Image for FC Emmen gaat weer De Straat Op in de gemeente Coevorden!
FC Emmen gaat weer De Straat Op in de gemeente Coevorden!

Vanaf woensdag 25 september gaat FC Emmen samen met de gemeente Coevorden weer voetbalactiviteiten in verschillende delen van de gemeente Coevorden organiseren: FC Emmen De Straat Op. In Coevorden en in omliggende dorpen kunnen kinderen van de basisscholen samen met een trainer lekker buiten voetballen. De trainingen staan in het teken partijtjes spelen onder elkaar. Het […]