De opvallende goudhaantjes van VVV-Venlo
Nieuws

De opvallende goudhaantjes van VVV-Venlo

De spanning in de Keuken Kampioen Divisie-seizoen is meestal hoog, maar zeker dit seizoen lijkt die extra op te lopen als het gaat om de strijd om deelname aan de play-off om promotie / degradatie. De middenmoot is immers erg breed met slechts zeven punten tussen de nummer vijf en dertien op de ranglijst. In dat gevecht deed VVV tijdens de laatste speelronde meer dan uitstekende zaken door ADO Den Haag verrassend te verslaan. De Venlonaren bouwen hun succes op enkele opvallende goudhaantjes. 

De wedstrijd tussen VVV en ADO was het duel tussen twee ploegen met misschien de beste luchtmachten in de Keuken Kampioen Divisie. Den Haag liet dit seizoen de meeste kopgoals aantekenen (13) en Venlo deed na De Graafschap (67) de meeste doelpogingen uit kopballen (63, net als NAC Breda en FC Groningen). Het was dan ook een kopbal van de Limburgers waaruit het winnende doelpunt voortkwam. Verdediger Rick Ketting (foto) was niet voor het eerst dit seizoen hun grote man, want al voor de vijfde keer dit seizoen deed hij het net bollen, waarvan vier keer dankzij een rake kopbal. Met vijf doelpunten is Ketting de meest scorende verdediger in deze competitie. Zijn doelpuntendrift is opvallend, want de 28-jarige was in zijn 112 wedstrijden voor dit seizoen in de Eerste Divisie slechts zes keer trefzeker.

Maar Ketting is niet de enige verdediger die opvallend presteert bij VVV. Behalve de meest scorende verdediger heeft de ploeg van trainer Rick Kruys ook de verdediger met de meeste assists in de gelederen. Linksback Simon Janssen bereidde immers al zes doelpunten voor, waarvan twee treffers van Ketting. Maar de 23-jarige is niet alleen een aangever, want hij haalt zelf ook graag de trekker over. Samen met Groningen-speler Marco Rente is de back de verdediger met de meeste schoten in de Keuken Kampioen Divisie (24).

Keuken Kampioen Divisie 2023/’24: verdedigers
SpelerClubTreffers
Rick KettingVVV-Venlo5
Mawouna AmevorFC Eindhoven4
Jan Van den BerghNAC Breda3
Ilias BronkhorstFC Dordrecht3
Radinio BalkerFC Groningen3
Roshon van EijmaTOP Oss3
Keuken Kampioen Divisie 2023/’24: verdedigers
SpelerClubAssists
Simon JanssenVVV-Venlo6
Boyd ReithRoda JC Kerkrade5
Alexander BüttnerDe Graafschap5
Rúnar SigurgeirssonWillem II4
4 verdedigers 3

Vrijdag staat er voor VVV-Venlo een wedstrijd op het programma tegen De Graafschap. De Superboeren zijn na een wisselvallige start naar plaats vier op de ranglijst geklommen dankzij onder meer drie zeges in de laatste vier wedstrijden (V1). Maar tegen ADO Den Haag lieten de Limburgers zien dat ze niet onder de indruk zijn van ploegen die in goede vorm steken.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar
Promotiefeest Roda JC last minute uitgesteld; FC Groningen in extremis naast Telstar

en ongekende apotheose in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade leek lange tijd te promoveren na de 2-0 zege op SC Cambuur, maar van promotie is (nog) geen sprake omdat FC Groningen in blessuretijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Telstar. Bij Roda dacht men door foutieve informatie van de stadionspeaker dat Telstar daarna alsnog op […]

Cover Image for Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)
Samenvatting Telstar – FC Groningen (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Telstar – FC Groningen (1-1) van 03 mei 2024.

Cover Image for Samenvatting De Graafschap – Jong FC Utrecht (03-05-2024)
Samenvatting De Graafschap – Jong FC Utrecht (03-05-2024)

Samenvatting van de wedstrijd De Graafschap – Jong FC Utrecht (2-2) van 03 mei 2024.