Elftal van de Week: NAC domineert en levert vier spelers na imponerende zege
Nieuws

Elftal van de Week: NAC domineert en levert vier spelers na imponerende zege

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en zondag werden er vier wedstrijden afgewerkt in de vijftiende speelronde van het seizoen, waarin Willem II de koppositie verstevigde in Venlo en NAC Breda uithaalde in Maastricht.

Het doel wordt deze week verdedigd door Joshua Smits van Willem II. De sluitpost verrichte in de 1-3 overwinning tegen VVV-Venlo maar liefst zes reddingen, een persoonlijk record voor Smits in het shirt van Willem II, dat nu aan de kop van de ranglijst een voorsprong van drie punten heeft op naaste belager Roda JC. 

Uitgelicht:
NAC Breda boekte tegen MVV Maastricht een moeiteloze zege en levert deze week maar liefst vier spelers af aan het Elftal van de Week. Dominik Janosek was voor de tweede keer dit seizoen goed voor zowel een goal als een assist (eerder deed hij dit tegen Telstar). De vleugelaanvaller werd bovendien de eerste NAC-speler die dit seizoen vijf kansen creëerde uit open spel in één Keuken Kampioen Divisie-duel. 

Janosek is niet de enige NAC-speler die is opgenomen in het Elftal van de Week. Ook Aimé Omgba, Jan van den Bergh en Clint Leemans, die ook alle drie een doelpunt maakten, hebben een plek verdiend. Voor Leemans was het zijn eerste officiële goal in het shirt van NAC. 

Zakaria Eddahchouri werd in het met 1-4 gewonnen uitduel tegen FC Den Bosch de eerste Telstar-speler met een hattrick in de Keuken Kampioen Divisie sinds Rein Smit afgelopen januari (tegen MVV). De laatste Telstar-speler die een hattrick maakte in een uitduel was Glynor Plet in januari 2021 (tegen TOP Oss). 

Elftal van de Week: Joshua Smits (Willem II); Freek Heerkens (Willem II), Floris Smand (SC Cambuur), Jan Van den Bergh (NAC Breda); Daniël van Kaam (SC Cambuur), Clint Leemans (NAC Breda), Tom Overtoom (Telstar), Aimé Omgba (NAC Breda); Thijs Oosting (Willem II), Zakaria Eddahchouri (Telstar), Dominik Janosek (NAC Breda). 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 17
Voorbeschouwing speelronde 17

De afgelopen week zijn we verwend met maar liefst vijftien wedstrijden in een tijdsbestek van vier dagen, maar aankomend weekend is er weer genoeg te zien in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast gaat de strijd om de titel van de tweede periode onverminderd door! Willem II – FC Emmen: Blijft Willem II zijn goede thuisreeks […]

Cover Image for Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie
Roda JC beschikt over onverzettelijkheid en een uitstekende conditie

Roda JC mag sinds twee weken ze de koppositie kwijt zijn, de club presteert nog altijd uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. Zou het seizoen nu worden beëindigd, promoveerden de Limburgers. En hoewel de Koempels de laatste weken misschien op meer hadden gehoopt: de statistieken onderstrepen nog altijd hun kracht. Hoewel we december betreden, heeft […]

Cover Image for Emmen kan een clubrecord evenaren in de topper bij Willem II
Emmen kan een clubrecord evenaren in de topper bij Willem II

Er bestaat een kans dat Willem II maandag het Bronzen Schild verovert als winnaar van de tweede periode, maar daarvoor moeten de Brabanders wel één van de zwaarst denkbare hordes in de Keuken Kampioen Divisie nemen: FC Emmen. Juist in Tilburg lijkt dat een schier onmogelijke opgave, want voor de club uit Drenthe ligt een […]