Elftal van de Week: uitblinkende talenten schieten zichzelf in imposante rijtjes
Nieuws

Elftal van de Week: uitblinkende talenten schieten zichzelf in imposante rijtjes

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag, zondag en maandag werd de zesde speelronde van het seizoen afgewerkt. De spelers van Jong AZ maakten daarin de beste indruk, aangezien de club met drie spelers hofleverancier is.

Het doel wordt deze week verdedigd door Rome-Jayden Owusu-Oduro. De sluitpost hield vrijdagavond de nul in het duel met FC Eindhoven (0-0). Hij verrichtte vier reddingen binnen het strafschopgebied en zag 80% van zijn passes aankomen. Ook Denso Kasius en Ricuenio Kewal vertegenwoordigen de Alkmaarders in dit Team van de Week. Maandag wist Jong AZ overtuigend te winnen van Jong Ajax (5-2).

Uitgelicht
In een speelronde met maar liefst 16 wedstrijden was het geen moment saai in de Keuken Kampioen Divisie. Onder andere Kacper Kostorz en Basar Önal wisten zich met hun doelpunten te onderscheiden. Kostorz hielp zijn ploeg FC Den Bosch aan een comeback tegen MVV Maastricht door in het laatste deel van de wedstrijd twee goals te maken (3-2). De Poolse spits noteerde meer schoten (4) en schoten op doel (3) dan iedere andere Den Bosch-speler tegen MVV. 

De Graafschap-aanvaller Önal kwam voor de derde keer in zijn carrière tot twee doelpunten in één Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd (2-1 tegen Helmond Sport), de enige tiener die dat sinds 2008/09 vaker lukte namens een niet-beloftenploeg was Género Zeefuik (4 keer namens Almere City en FC Dordrecht). Voor FC Groningen verdedigers Radinio Balker en Isak Määttä is er ook een plekje in dit Team van de Week, zij waren belangrijk bij de 4-0 overwinning van Groningen op Jong PSV.

Ook Adrian Blake schoot zichzelf naar een imposant rijtje. De speler van Jong FC Utrecht scoorde tweemaal tegen FC Dordrecht (3-3) en werd daarmee de eerste Engelsman met een brace in de Keuken Kampioen Divisie sinds Derry John Murkin voor FC Volendam in oktober 2020. Blake werd tevens pas de tweede scorende Engelsman namens een beloftenploeg na Noni Madueke namens Jong PSV (4 goals). 

Elftal van de Week: Rome-Jayden Owusu-Oduro (Jong AZ); Denso Kasius (Jong AZ), Radinio Balker (FC Groningen), Mawouna Amevor (FC Eindhoven), Isak Määttä (FC Groningen); Kristan Hlynsson (Jong Ajax), Ben Scholte (FC Emmen), Adrian Blake (Jong FC Utrecht); Ricuenio Kewal (Jong AZ), Kacper Kostorz (FC Den Bosch), Basar Önal (De Graafschap).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober
Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd Willem II – TOP Oss wordt verplaatst van naar dinsdag 3 oktober (20.00 uur). Door de gevallen neerslag van vanavond in Tilburg is het veld onbespeelbaar geworden en kan de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd worden. De wijziging is tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal. Wedstrijd                        […]

Cover Image for Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?
Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?

Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel? Roda JC hoopt dit weekend nog een stapje dichter bij de periodetitel te komen, maar moet daarvoor winnen van FC Den Bosch. Daarnaast hebben VVV-Venlo en SC Cambuur de mogelijkheid om bij enig puntenverlies van De Koempels meteen toe te slaan en de koppositie over te […]

Cover Image for Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname
Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname

Op basis van de begroting behoort FC Dordrecht niet tot de grootste clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De doelstelling van de Schapenkoppen zal aan het begin van het seizoen dan ook niet direct het bereiken van promotie zijn geweest. Toch mogen zij na een knappe start van het seizoen langzaam een outsider voor deelname […]