Elftal van het Seizoen: kampioen Willem II levert drie spelers af
Nieuws

Elftal van het Seizoen: kampioen Willem II levert drie spelers af

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone het Elftal van het Seizoen samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken.

Een speler komt in aanmerking als hij minstens de helft van het maximale aantal speelminuten in actie is gekomen. Willem II verzekerde zich op de laatste speeldag van het seizoen 2023/24 tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers zijn met drie spelers hofleverancier, terwijl FC Groningen als runner-up enkel een verdediger aanlevert.

Het doel wordt verdedigd door Joshua Smits. De sluitpost bleek een steunpilaar voor de ploeg van trainer Peter Maes. In 38 competitiewedstrijden noteerde de 31-jarige keeper 11 clean sheets. In totaal moest Smits 35 tegentreffers incasseren.

De verdediging wordt gecompleteerd door Boyd Reith (Roda JC), Raffael Behounek (Willem II), Marvin Peersman (FC Groningen) en Simon Janssen (VVV-Venlo). 

Op het middenveld staan drie creatieve spelers: Walid Ould-Chikh (Roda JC, 12 goals + 10 assists), Tygo Land (Jong PSV, 4G en 8A) en Ringo Meerveld (Willem II, 9G + 7A). 

Ook in de voorhoede staat een drietal spelers dat het afgelopen seizoen hun stempel op hun club wist te drukken: Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht, 11G + 5A), Henk Veerman (ADO Den Haag, 26G + 5A) en Ozan Kökcü (FC Eindhoven, 12G + 4A).

Naast het basiselftal heeft Opta ook nog zeven ‘wisselspelers’ geselecteerd, die net buiten de boot vielen, maar ook terug kunnen kijken op een sterk seizoen.

De bank bestaat uit: Romain Matthys (MVV Maastricht), Tommy St. Jago (Willem II), Erik Schouten (Willem II), Dominik Janosek (NAC Breda), Aimé Omgba (NAC Breda), Nick Doodeman (Willem II) en Jevon Simons (Jong PSV).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.