Elftal van het Seizoen: kampioen Willem II levert drie spelers af
Nieuws

Elftal van het Seizoen: kampioen Willem II levert drie spelers af

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone het Elftal van het Seizoen samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken.

Een speler komt in aanmerking als hij minstens de helft van het maximale aantal speelminuten in actie is gekomen. Willem II verzekerde zich op de laatste speeldag van het seizoen 2023/24 tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers zijn met drie spelers hofleverancier, terwijl FC Groningen als runner-up enkel een verdediger aanlevert.

Het doel wordt verdedigd door Joshua Smits. De sluitpost bleek een steunpilaar voor de ploeg van trainer Peter Maes. In 38 competitiewedstrijden noteerde de 31-jarige keeper 11 clean sheets. In totaal moest Smits 35 tegentreffers incasseren.

De verdediging wordt gecompleteerd door Boyd Reith (Roda JC), Raffael Behounek (Willem II), Marvin Peersman (FC Groningen) en Simon Janssen (VVV-Venlo). 

Op het middenveld staan drie creatieve spelers: Walid Ould-Chikh (Roda JC, 12 goals + 10 assists), Tygo Land (Jong PSV, 4G en 8A) en Ringo Meerveld (Willem II, 9G + 7A). 

Ook in de voorhoede staat een drietal spelers dat het afgelopen seizoen hun stempel op hun club wist te drukken: Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht, 11G + 5A), Henk Veerman (ADO Den Haag, 26G + 5A) en Ozan Kökcü (FC Eindhoven, 12G + 4A).

Naast het basiselftal heeft Opta ook nog zeven ‘wisselspelers’ geselecteerd, die net buiten de boot vielen, maar ook terug kunnen kijken op een sterk seizoen.

De bank bestaat uit: Romain Matthys (MVV Maastricht), Tommy St. Jago (Willem II), Erik Schouten (Willem II), Dominik Janosek (NAC Breda), Aimé Omgba (NAC Breda), Nick Doodeman (Willem II) en Jevon Simons (Jong PSV).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]