Excelsior kan net niet voor wonder zorgen en staat Eredivisie-plek af aan NAC
Nieuws

Excelsior kan net niet voor wonder zorgen en staat Eredivisie-plek af aan NAC

Excelsior is er zondagavond net niet in geslaagd een wonderbaarlijke comeback te voltooien. De Kralingers moesten terugkomen van een 6-2 nederlaag tegen NAC Breda en waren lange tijd hard op weg om daarin te slagen. Uiteindelijk kwam Excelsior één doelpunt te kort om op zijn minst een verlenging af te dwingen: 4-1.

Al snel in de wedstrijd waren de aanvallende intenties van Excelsior evident. De Rotterdammers poogden het spel te maken en kregen dan ook de eerste kans. Een prima voorzet van Couhaib Driouech bereikte Troy Parrott voor de goal, maar de spits nam niet goed aan en dus was de kans verkeken.

In minuut twintig zette Excelsior de ambities kracht bij door de score te openen. Met een fraaie steekpass stuurde Lazaros Lamprou spits Parrott diep. De Ier kon weglopen bij de verkeerd instappende Jan Van den Bergh, waarna de tocht naar het NAC-doel vrij was. Daar kon ook doelman Pepijn van de Merbel geen redding meer brengen: 1-0.

Enkele minuten later kreeg Derensili Sanches Fernandes een kansje. Het rollertje van de buitenspeler had echter evenveel weg van een schot als van een voorzet en dus draaide het uit op niks. Snel daarna kreeg Parrott een enorme mogelijkheid op zijn tweede doelpunt van de dag. De talentvolle aanvaller werd uitstekend weggestoken en bevond zich wederom in een één-op-één-situatie met Van de Merbel, maar deze keer kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Uit de corner die daarop volgde ontstond wederom een grote kans. Siebe Horemans kopte in, maar met een katachtige reflex wist Van de Merbel een goal te voorkomen. Even daarna had rechtsback Mimeirhel Benita een piekfijne lage voorzet in huis op Lamprou, die vanaf dichtbij vrij kon inschieten. De Griekse aanvaller schoot echter wild over. 

Gedurende de hele eerste helft domineerde Excelsior en NAC kon ogenschijnlijk niet anders dan proberen de Rotterdammers tegen te houden. Dat lukte amper en voor rust zou de ploeg van Marinus Dijkhuizen dan ook op 2-0 komen. Van den Bergh vloerde Driouech in de eigen zestien, waarna Parrott vanaf elf meter raak schoot.

In de eerste helft zou het zelfs nog 3-0 worden. Een paar minuten voor rust probeerde Lamprou een medespeler te bereiken met een hoge voorzet. Geen enkele Excelsior-speler raakte de bal aan, waarna NAC-verdediger Boy Kemper het leer onbedoeld in eigen doel werkte. Na een monsterlijke eerste helft van Excelsior hadden de Rotterdammers nog maar één doelpunt nodig om de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken. Parrott had die treffer op slag van rust nog op de schoen, maar Van de Merbel bracht niet voor de eerste keer zondagavond redding.

Het bezoekje aan de kleedkamer deed NAC bijzonder weinig goeds. Ook snel na de theepauze was Excelsior verreweg het beste team, terwijl de Bredase spelers amper de bal in de ploeg konden houden. Het resulteerde al in de vijfde minuut na rust in de 4-0. Sanches Fernandes’ goede voorzet van buiten de zestien werd knap binnengekopt door Parrott, die daarmee zijn hattrick compleet maakte.

Nadat de stand over twee wedstrijden gelijk was getrokken kroop NAC enigszins uit de schulp. Dat resulteerde eerst in een kansje voor Sigurd Haugen, die net niet bij een voorzet kon. In minuut 58 was het wel raak voor de mannen van Jean-Paul van Gastel. Aimé Omgba kreeg de bal met wat geluk bij Casper Staring, die vanaf net binnen het strafschopgebied hard raak schoot in de linkeronderhoek: 4-1. Daarmee was NAC virtueel Eredivisie-ploeg.

Na de tegentreffer was Excelsior weer de ploeg die een doelpunt nodig had en dus waren de Kralingers naarstig op zoek naar een gaatje in de NAC-defensie. Kansen zo groot als in de eerste helft bleven lange tijd uit. Een kwartier voor tijd probeerde Parrott het met het hoofd, maar zijn poging was makkelijk houdbaar voor Van de Merbel. Even later zette Kenzo Goudmijn bijna Lamprou oog in oog met de NAC-goalie, maar de pass werd kon nog net onderschept worden. Uit de tegenaanval ontstond een mogelijkheid voor Omgba, maar Stijn van Gassel was snel uit zijn doel.

Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd had Driouech een schot moeten produceren vanuit kansrijke positie. De buitenspeler maaide echter langs de bal en dus hoefde er geen verdediger of doelman in te grijpen. Ook de blessuretijd leverde de benodigde Rotterdamse treffer niet meer op en dus degradeert Excelsior uit de Eredivisie. NAC speelt daarentegen komend seizoen voor het eerst sinds 2019 op het hoogste niveau.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]