FC Den Bosch is al net zo lang ongeslagen als koploper Willem II
Nieuws

FC Den Bosch is al net zo lang ongeslagen als koploper Willem II

FC Den Bosch werkt aan een even sterke als opmerkelijke reeks. De ploeg van trainer Tomasz Kacmarek verloor geen van de laatste vijf competitiewedstrijden en dat is de langste serie voor de Brabanders sinds oktober-november 2021 (6). De enige andere club die momenteel in vijf opeenvolgende duels in de Keuken Kampioen Divisie zonder nederlaag bleef, is koploper Willem II (11). Wat de reeks van FC Den Bosch bijzonder maakt, is dat na de zege op SC Cambuur vlak voor de winterstop (3-1) er vier keer op rij gelijk werd gespeeld, waarvan de laatste drie met 0-0.

Drie brilstanden op rij is geen unicum in de Eerste Divisie, want het gebeurde al achttien keer eerder, maar voor de laatste moeten we wel ruim tien jaar terug. Ook toen, in augustus 2013, was het FC Den Bosch met zo’n reeks. Van die achttien eerdere gevallen gebeurde het slechts twee keer dat ook de vierde wedstrijd doelpuntloos eindigde: wederom bij FC Den Bosch (in 1969) en bij SVV in 1981.

Dit kalenderjaar kreeg alleen Roda JC minder treffers tegen in de Keuken Kampioen Divisie (1) dan FC Den Bosch (2, net als FC Groningen). De onderliggende cijfers zijn echter minder indrukwekkend. Waar de Brabanders dus gedeeld tweede staan als het gaat om de minste doelpunten tegen in dit kalenderjaar, is dat bij schoten tegen (52 – 11e), schoten op doel tegen (14 – gedeeld 8e) en balcontacten in de vijandelijke zestien tegen (104 – gedeeld 14e) wel anders.

Deze verschillen in onderliggende cijfers en daadwerkelijke resultaten zijn voor een groot deel op het conto te schrijven van Krisztián Hegyi (foto). De 21-jarige werd in de winterstop gehuurd van West Ham United, maakte op 15 januari zijn debuut tegen Jong PSV (2-2) en hield daarna drie keer zijn doel schoon. Van alle doelmannen die dit kalenderjaar minstens twee keer in actie kwamen in de Keuken Kampioen Divisie, heeft de 21-jarige samen met Calvin Raatsie van Roda JC het hoogste reddingspercentage (85,7%).

Ook werd Hegyi de eerste keeper met drie clean sheets in zijn eerste vier Eerste Divisie-duels sinds Jay Gorter in augustus-september 2020 namens Go Ahead Eagles. Mocht de Hongaar er zondag tegen ADO in slagen om Henk Veerman en consorten van scoren houden, wordt hij de derde doelman over de afgelopen vijftien seizoenen die bij vier van zijn eerste vijf basisplaatsen ‘de nul’ hield, na Delano van Crooij bij VVV-Venlo in 2016 en Michael Woud in 2020 namens Almere City FC.

Keuken Kampioen Divisie 2024 (doelmannen met minstens 2 duels)
DoelmanReddingenReddingspercentageWedstrijden
Krisztián Hegyi1285,7%4
Calvin Raatsie785,7%4
Kevin Gadellaa1885,0%3
Tom de Graaff1477,8%3
Romain Matthys2176,9%4
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]