FC Den Bosch is al net zo lang ongeslagen als koploper Willem II
Nieuws

FC Den Bosch is al net zo lang ongeslagen als koploper Willem II

FC Den Bosch werkt aan een even sterke als opmerkelijke reeks. De ploeg van trainer Tomasz Kacmarek verloor geen van de laatste vijf competitiewedstrijden en dat is de langste serie voor de Brabanders sinds oktober-november 2021 (6). De enige andere club die momenteel in vijf opeenvolgende duels in de Keuken Kampioen Divisie zonder nederlaag bleef, is koploper Willem II (11). Wat de reeks van FC Den Bosch bijzonder maakt, is dat na de zege op SC Cambuur vlak voor de winterstop (3-1) er vier keer op rij gelijk werd gespeeld, waarvan de laatste drie met 0-0.

Drie brilstanden op rij is geen unicum in de Eerste Divisie, want het gebeurde al achttien keer eerder, maar voor de laatste moeten we wel ruim tien jaar terug. Ook toen, in augustus 2013, was het FC Den Bosch met zo’n reeks. Van die achttien eerdere gevallen gebeurde het slechts twee keer dat ook de vierde wedstrijd doelpuntloos eindigde: wederom bij FC Den Bosch (in 1969) en bij SVV in 1981.

Dit kalenderjaar kreeg alleen Roda JC minder treffers tegen in de Keuken Kampioen Divisie (1) dan FC Den Bosch (2, net als FC Groningen). De onderliggende cijfers zijn echter minder indrukwekkend. Waar de Brabanders dus gedeeld tweede staan als het gaat om de minste doelpunten tegen in dit kalenderjaar, is dat bij schoten tegen (52 – 11e), schoten op doel tegen (14 – gedeeld 8e) en balcontacten in de vijandelijke zestien tegen (104 – gedeeld 14e) wel anders.

Deze verschillen in onderliggende cijfers en daadwerkelijke resultaten zijn voor een groot deel op het conto te schrijven van Krisztián Hegyi (foto). De 21-jarige werd in de winterstop gehuurd van West Ham United, maakte op 15 januari zijn debuut tegen Jong PSV (2-2) en hield daarna drie keer zijn doel schoon. Van alle doelmannen die dit kalenderjaar minstens twee keer in actie kwamen in de Keuken Kampioen Divisie, heeft de 21-jarige samen met Calvin Raatsie van Roda JC het hoogste reddingspercentage (85,7%).

Ook werd Hegyi de eerste keeper met drie clean sheets in zijn eerste vier Eerste Divisie-duels sinds Jay Gorter in augustus-september 2020 namens Go Ahead Eagles. Mocht de Hongaar er zondag tegen ADO in slagen om Henk Veerman en consorten van scoren houden, wordt hij de derde doelman over de afgelopen vijftien seizoenen die bij vier van zijn eerste vijf basisplaatsen ‘de nul’ hield, na Delano van Crooij bij VVV-Venlo in 2016 en Michael Woud in 2020 namens Almere City FC.

Keuken Kampioen Divisie 2024 (doelmannen met minstens 2 duels)
DoelmanReddingenReddingspercentageWedstrijden
Krisztián Hegyi1285,7%4
Calvin Raatsie785,7%4
Kevin Gadellaa1885,0%3
Tom de Graaff1477,8%3
Romain Matthys2176,9%4
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]