FC Dordrecht weet overwicht tegen FC Emmen niet om te zetten in zege
Nieuws

FC Dordrecht weet overwicht tegen FC Emmen niet om te zetten in zege

FC Dordrecht heeft dinsdagavond nagelaten om de winst te pakken tegen FC Emmen. De ploeg van Michele Santoni poetste tweemaal een achterstand weg, was veruit de betere ploeg, maar wist het overwicht niet om te zetten in een zege: 2-2. Piotr Parzyszek en Vicente Besuijen scoorden namens Emmen, terwijl Mathis Suray en Ilias Bronkhorst trefzeker waren namens Dordrecht. De return vindt zaterdagmiddag plaats.

Nog voor de tiende minuut kreeg het dominante Dordrecht tot driemaal toe de kans om de score te openen. Allereerst schoot Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui centimeters naast, waarna de volgende poging van de creatieveling wel op doel ging. Eric Oelschlägel verwerkte de bal echter ternauwernood tot hoekschop, waarna de doelman ook in de korte hoek wist te redden op een kopbal van Ruben Kluivert.

Aan de overkant was het plots raak voor Emmen, na een grote fout van Shiloh ‘t Zand. De middenvelder speelde te kort terug op doelman Luca Plogmann, waardoor Parzyszek kon oppikken en binnenschuiven: 1-0. 

Dordrecht was ondanks de blunder van ‘t Zand de veel betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Na een uiterst vlotte aanval over meerdere schijven stak ‘t Zand teamgenoot Suray weg. De Belg bleef oog in oog met Oelschlägel uiterst koel: 1-1.

Na een korte drinkpauze was Emmen plots dicht bij de 2-1, toen Maikel Kieftenbeld vrij mocht uithalen in de zestien. De middenvelder schoot echter recht op Léo Seydoux af, waardoor de derde treffer van de aanval nog geen feit was. Een rollertje van Parzyszek, enkele minuten later, baarde Plogmann geen enkele zorgen. 

FC Emmen kwam beter in de wedstrijd en bleek bovendien uiterst effectief. Plogmann kon nog wel redden op een kopbal van Parzyszek, maar had daarna geen antwoord op de rebound van Besuijen, die de bal met de borst binnenwerkte: 2-1.

Net als in de eerste helft kwam Dordrecht ook in het tweede bedrijf uitstekend uit de kleedkamer. Vlak nadat ‘t Zand de bal met zijn borst naast werkte, was het alsnog raak voor de Schapekoppen. Dylan Mbayo gaf vanaf rechts scherp voor bij de eerste paal, waarmee hij Bronkhorst een haast niet te missen kans bood: 2-2. Een razendsnelle geslaagde invalbeurt voor Bronkhorst, die aan het begin van de tweede helft inviel voor Jop van der Avert. 

Naast een assist had Mbayo ook een treffer achter zijn naam kunnen krijgen, maar de vleugelspeler schoot oog in oog met Oelschlägel en in alle vrijheid tegen de Duitse doelman aan. Dordrecht deelde de lakens uit, terwijl Emmen, net als voor rust, vooral loerde op de counter en fouten bij de bezoekers. Dordrecht speelde echter gedisciplineerd, gaf weinig weg en kwam via Jari Schuurman bijna op 2-3. De ex-Feyenoorder schoot enkele decimeters over. 

Dordrecht had, enkele dreigende spelsituaties daargelaten, niets te duchten van Emmen, dat met een 2-2 stand niet mocht klagen. De bezoekers hadden het balbezit en gingen op jacht naar de winnende treffer, die niet meer zou vallen. 

De uitgespeelde kansen bleven uit en ook aan de andere kant vielen er weinig tot geen gevaarlijke situaties meer te noteren. Zodoende eindigde het duel in 2-2 en valt de beslissing zaterdag in Dordrecht. De winnaar van het tweeluik neemt het in de volgende ronde op tegen NAC Breda of Roda JC Kerkrade.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]