FC Groningen blijft klimmen dankzij mogelijke recordreeks
Nieuws

FC Groningen blijft klimmen dankzij mogelijke recordreeks

Als degradant vanuit de Eredivisie hadden de Groningers hele andere verwachtingen dan de manier waarop zij startte. Na veertien speelronden waren de resultaten nog zo matig, dat zij zich op de veertiende plek op de ranglijst bevonden, ver weg van alle play-off plekken.

Maar sinds de laatste maanden lijkt er een nieuw FC Groningen te staan. De laatste negen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie is het ongeslagen. Dit leverde hen een stap van de veertiende naar de zesde plek op! Daarnaast hebben ze de wedstrijd tegen FC Emmen nog tegoed. Mochten zij deze winnen dan stijgen zij nog een extra plaats en vinden ze zichzelf terug op de vijfde plek.

FC Groningen presteerde vooral de laatste zeven duels enorm goed. Zo goed zelfs, dat het zich de best presterende ploeg sinds eind november mag noemen. In de laatste zeven duels pakte het negentien punten, waarmee het o.a. koploper Willem II (zeventien punten) achter zich laat.  

Maar om echt terecht te komen in de geschiedenisboeken, moet FC Groningen vrijdag tegen Jong AZ weer zich laten gelden. Zo staan zij ,door drie overwinningen in de beker, op een reeks van twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag (in alle competities). Tegen Jong AZ kunnen zij het clubrecord van dertien wedstrijden evenaren. Dit dateert van september 1990 tot aan januari 1991. 33 jaar geleden dus, een maand voordat de oudste speler van de huidige selectie (Marvin Peersman) geboren werd. Dit record werd wel gevestigd in de tijd dat FC Groningen nog in de Eredivisie speelde.

Voor een record aan ongeslagen wedstrijd in alleen de Keuken Kampioen Divisie, gaan we iets korter terug. Tussen november 1998 en april 1999 werd er veertien wedstrijden op een rij niet verloren in de Eerste Divisie. Hiertussen werden zij dan wel uitgeschakeld in het bekertoernooi. Om dit record te evenaren is er nog een hoop werk te verrichten voor Dick Lukkien en zijn formatie.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for FC Eindhoven overklast TOP Oss in Brabants onderonsje
FC Eindhoven overklast TOP Oss in Brabants onderonsje

FC Eindhoven heeft in het Brabantse onderonsje met TOP Oss overtuigend gewonnen. In het Frans Heesen Stadion eindigde de wedstrijd in een klinkende 0-4 overwinning voor de uitploeg. Clubtopscorer Boris van Schuppen opende de score door een penalty feilloos binnen te schieten. Net na de rust werd de voorsprong verdubbeld door Luuk Verheij, wiens schot […]

Cover Image for Roda JC wint Zuid-Limburgse derby, Vitesse en Jong Ajax delen de punten in Airborne wedstrijd
Roda JC wint Zuid-Limburgse derby, Vitesse en Jong Ajax delen de punten in Airborne wedstrijd

Roda JC – MVV (1-0)De Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV Maastricht is geëindigd in 1-0. Het was van begin tot eind een slordige maar spannende wedstrijd. De enige keer dat het net werd gevonden was pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Orhan Dzepar knikte een scherp aangesneden vrije trap knap […]

Cover Image for FC Den Bosch pakt de koppositie, Helmond Sport verliest voor het eerst
FC Den Bosch pakt de koppositie, Helmond Sport verliest voor het eerst

FC Den Bosch – FC Emmen (1-0)FC Den Bosch heeft haar kans op de mogelijke eerste periodetitel sinds 2018, volop in leven gehouden. Na ruim een kwartier opende spits Törles Knöll de score door een penalty hard via de onderkant van de lat binnen te schieten, waarmee hij FC Emmen-doelman Luca Unbehaun kansloos liet. Uiteindelijk […]