Hét wapen van ADO Den Haag: de hoekschop
Nieuws

Hét wapen van ADO Den Haag: de hoekschop

Zelfs mensen die niets met statistieken hebben, moet zijn opgevallen dat ADO twee weken geleden tegen Jong AZ ongekend succesvol was uit hoekschoppen. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd werden alle Haagse doelpunten zo gemaakt. Jort van der Sande luisterde zijn debuut op met twee treffers en ook Matteo Waem, die eerder in de zomer kwam van MVV, nam twee goals voor zijn rekening. 

Sinds Opta alle doelpunten uit de Keuken Kampioen Divisie gedetailleerd heeft bestudeerd (2015/’16), kwam het niet eerder voor dat een ploeg in één wedstrijd vier keer trefzeker was uit een hoekschop. Ook in de Eredivisie kwam het deze eeuw slechts één keer voor (FC Twente op Tweede Kerstdag in 2005 tegen RBC Roosendaal). Helemaal uit het niets ontstond de productie uit hoekschoppen overigens niet tegen Jong AZ, want liefst dertien van de 37 doelpunten van ADO in dit kalenderjaar kwamen uit corners; minimaal vier meer dan iedere andere ploeg er liet aantekenen.

Keuken Kampioen Divisie 2023
ClubTreffers uit hoekschoppen
ADO Den Haag13
Heracles Almelo9
De Graafschap8
Willem II8
NAC Breda7

Voor Jort van der Sande (foto) betekende het een feestelijk debuut. De laatste speler die twee keer doel trof was in zijn eerste competitiewedstrijd voor de club uit de Residentie, was Dennis van der Heijden in 2016 (tegen Excelsior in de Eredivisie). De twee doelpunten van Matteo Waem waren misschien nog wel specialer, want de verdediger staat na vier wedstrijden in het Haagse shirt al op meer doelpunten (2) dan in 87 competitieduels voor MVV Maastricht (1). 

In de komende speelronde staat er met een wedstrijd op bezoek bij FC Groningen een lastig duel op het programma voor ADO Den Haag. Maar als de noorderlingen tot nu toe ergens kwetsbaar zijn gebleken is het bij… Het verdedigen hoekschoppen. De twee doelpunten die de ploeg van trainer Dick Lukkien dit seizoen tot nu toe tegen kreeg… Zijn allebei gemaakt uit een corner.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.