NAC boekt ruime zege op bezoek bij MVV Maastricht
Nieuws

NAC boekt ruime zege op bezoek bij MVV Maastricht

NAC Breda heeft zondagavond overtuigend afgerekend met MVV Maastricht: 1-4. De formatie van Jean-Paul van Gastel was over negentig minuten de betere ploeg en kende niet al te veel moeite met de tegenstander uit Limburg. Hoogtepunt van de wedstrijd was de laatste treffer van het duel.

NAC begon de wedstrijd met twee wijzingen ten opzichte van het thuisduel met Jong Ajax (1-1). Boy Kemper kreeg in die wedstrijd twee gele kaarten en was dus geschorst. Hij werd vervangen door Victor Wernersson. In de spits begon Tom Boere in plaats van Sigurd Haugen. MVV begon met dezelfde elf namen als tegen TOP OSS (1-0 winst).

Het zou niet lang duren totdat de ban gebroken werd in de wedstrijd. Uit een vrije trap van Clint Leemans werd de bal verlengd door een MVV’er, alvorens deze terecht kwam bij verdediger Jan Van den Bergh. De Belg kon vervolgens simpel binnenwerken bij de tweede paal: 0-1.

Ook de tweede goal van het duel liet niet lang op zich wachten. Na zo’n tien minuten spelen werd een schot van NAC-middenvelder Aimé Omgba niet goed verwerkt door keeper Romain Matthys, waardoor de bal voor de voeten van Dominik Janosek terecht kwam. De Tsjech schoot vervolgens binnen: 0-2.

Na het sterke begin van de formatie uit Breda werd MVV richting het einde van de eerste helft beter. Dat leidde na ruim een halfuur spelen tot een aansluitingstreffer. Een voorzet van Nicky Souren werd door niemand aangeraakt en belandde achter Roy Kortsmit: 1-2.

Tot een comeback van MVV zou het echter niet komen. Diep in de blessuretijd van de eerste helft bracht NAC de marge namelijk weer op twee. Een voorzet vanaf de rechterkant eindigde bij Janosek, die het overzicht wist te behouden en Omgba vond. De aanvallende middenvelder verschalkte Matthys vervolgens met een inzet in de verre hoek: 1-3.

De tweede helft kende minder hoogtepunten. De wedstrijd golfde op en neer, maar de beslissing kwam al vroeg in de tweede 45 minuten. Leemans begon op de helft van MVV aan een solo. In eerste instantie werd de creatieveling niet aangepakt. De twee verdedigers die dat wel deden delfden het onderspit en moesten toekijken hoe Leemans de 1-4 binnenschoot.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.