Playing for Success is weer gestart!
MVO

Playing for Success is weer gestart!

Deze maand is Playing for Success weer begonnen. Gedurende 11 weken werken zij in het Matchoholic Stadion aan een naschools programma met persoonlijke doelen voor iedere leerling.

Playing for success

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Veel leerlingen kunnen wel een zetje in de rug of een mooi compliment gebruiken. In het Matchoholic Stadion bevindt zich een leercentrum van Playing for Success. Wekelijks komen leerlingen hier samen in groepen van 10-15 personen. Iedere groep heeft 5 of 6 coaches, dit zorgt ervoor dat elke leerling de benodigde individuele aandacht krijgt. Tijdens deze les van twee uur werken zij aan hun eigen individuele ‘goals’. Deze hebben te maken met samenwerken, zelfvertrouwen, motivatie en zelfstandig werken: de vier pijlers van Playing for Success Dordrecht. De activiteiten worden gecombineerd met sport, dat maakt leren leuk. De leerlingen werken elke week in hun spelersboekje aan hun eigen doelen.

Resultaten

De impact van Playing for Success op de leerlingen is duidelijk merkbaar na het volgen van het programma. 83% van de leerlingen heeft meer zelfvertrouwen. Door de uitdagende en inspirerende plek en de spannende opdrachten ontstaat er een echt wow-effect. Playing for Success noemt dat leren met de WOW-factor. Hierdoor voelen de leerlingen zich bijzonder en gaan ze in zichzelf geloven. 61% gaat meer gemotiveerd naar school. De leeromgeving zorgt ervoor dat de leerlingen weer de motivatie terugvinden om naar school te gaan. Daarnaast ervaren 72% van de leerlingen meer plezier in het leerproces, terwijl 78% aanzienlijk zelfstandiger wordt. Bovendien verbetert de samenwerkingsvaardigheden van 72% van de leerlingen aanzienlijk.

Jordy Valkestijn, centrummanager en docent bij Playing for Succes is blij dat ze weer begonnen zijn. “11 weken lang individuele aandacht, complimentjes en succeservaringen. Bij ons staat niemand buitenspel!” Dat is waar Playing for Success voor staat.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname
Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname

Op basis van de begroting behoort FC Dordrecht niet tot de grootste clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De doelstelling van de Schapenkoppen zal aan het begin van het seizoen dan ook niet direct het bereiken van promotie zijn geweest. Toch mogen zij na een knappe start van het seizoen langzaam een outsider voor deelname […]

Cover Image for Bij defensief sterk Eindhoven lonkt een plaats in de geschiedenisboeken voor Willem Weijs
Bij defensief sterk Eindhoven lonkt een plaats in de geschiedenisboeken voor Willem Weijs

Willem Weijs is met FC Eindhoven prima begonnen, want met zijn nieuwe ploeg is de trainer als enige op dit niveau nog ongeslagen en de Brabanders kregen pas twee doelpunten tegen in vijf competitieduels. De komende weken moeten zij het echter wel doen zonder de geblesseerde smaakmaker Joey Sleegers. Bij zijn presentatie vertelde Weijs ,,aanvallend […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 6: Ilias Sebaoui
Doelpunt van de Week 6: Ilias Sebaoui

Speelronde 6 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 6 is gemaakt door Ilias Sebaoui.