PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!
MVO

PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!

Begin september heeft Playing for Success het schooljaar van start laten gaan. Honderden leerlingen zullen de komende maanden werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie in de NACademy.

Net na de zomervakantie zijn leerlingen uit groep 6 en 7 van De Boomgaard en de brugklassen van het OLV Breda ontvangen in het leercentrum. Tijdens het klassentraject gaan de leerlingen actief aan de slag om elkaar beter te leren kennen en te kijken naar elkaars talenten. Het werken aan een positieve groepsdynamiek zorgt ervoor dat de leerlingen het jaar goed starten en dat de klas hier het hele schooljaar profijt van heeft. In periode één starten drie groepen van het Mencia De Mendoza Lyceum.

playingforsuccess1

Begin oktober start het reguliere (individueel) Playing for Success programma. Tijdens dit tien weken traject, voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal emotionele redenen niet optimaal presteren, werken de leerlingen samen aan inspirerende, haalbare en uitdagende opdrachten. Dit doen ze bijvoorbeeld in de fanshop, op de tribunes en langs het veld in het Rat Verlegh Stadion. Deze opdrachten, gecombineerd met het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf.

Playing for Success is een programma voor leerlingen uit de bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Hierbij lopen leerlingen in en rondom de NACademy en het Rat Verlegh Stadion waarbij zij allerlei activiteiten vervullen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat ze leren samenwerken, stimulatie van het zelfvertrouwen en het opwekken van motivatie. Dit alles heeft een positief effect op de voortgang in het regulier onderwijs.  

Als kinderen ontdekken dat leren ook leuk kan zijn, hervinden ze hun zelfvertrouwen en motivatie waardoor de schoolprestaties toenemen. Playing for Success is een samenwerking tussen de leergemeenschappen INOS, Delta Onderwijs, Libréon, Curio en de gemeente Breda.  

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]