PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!
MVO

PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!

Begin september heeft Playing for Success het schooljaar van start laten gaan. Honderden leerlingen zullen de komende maanden werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie in de NACademy.

Net na de zomervakantie zijn leerlingen uit groep 6 en 7 van De Boomgaard en de brugklassen van het OLV Breda ontvangen in het leercentrum. Tijdens het klassentraject gaan de leerlingen actief aan de slag om elkaar beter te leren kennen en te kijken naar elkaars talenten. Het werken aan een positieve groepsdynamiek zorgt ervoor dat de leerlingen het jaar goed starten en dat de klas hier het hele schooljaar profijt van heeft. In periode één starten drie groepen van het Mencia De Mendoza Lyceum.

playingforsuccess1

Begin oktober start het reguliere (individueel) Playing for Success programma. Tijdens dit tien weken traject, voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal emotionele redenen niet optimaal presteren, werken de leerlingen samen aan inspirerende, haalbare en uitdagende opdrachten. Dit doen ze bijvoorbeeld in de fanshop, op de tribunes en langs het veld in het Rat Verlegh Stadion. Deze opdrachten, gecombineerd met het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf.

Playing for Success is een programma voor leerlingen uit de bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Hierbij lopen leerlingen in en rondom de NACademy en het Rat Verlegh Stadion waarbij zij allerlei activiteiten vervullen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat ze leren samenwerken, stimulatie van het zelfvertrouwen en het opwekken van motivatie. Dit alles heeft een positief effect op de voortgang in het regulier onderwijs.  

Als kinderen ontdekken dat leren ook leuk kan zijn, hervinden ze hun zelfvertrouwen en motivatie waardoor de schoolprestaties toenemen. Playing for Success is een samenwerking tussen de leergemeenschappen INOS, Delta Onderwijs, Libréon, Curio en de gemeente Breda.  

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Helmond Sport en Excelsior maken geen fout in de strijd om de bovenste plekken
Helmond Sport en Excelsior maken geen fout in de strijd om de bovenste plekken

Helmond Sport – Roda JC (2-1)Helmond Sport heeft vanavond weer drie punten kunnen bijgeschreven. Ditmaal was het met 2-1 te sterk voor Roda JC, dat wel veel schoten had maar niet verder kwam dan één doelpunt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Helmond Sport kreeg een vrije trap op eigen helft en Lennerd […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 10
Voorbeschouwing speelronde 10

Na een doelpuntrijke vrijdagavond gaat de Keuken Kampioen Divisie maandag en dinsdag weer verder. Met nog 8 wedstrijden van speelronde 10 op het programma is er dus genoeg om naar uit te kijken. Helmond Sport – Roda JC (Maandagavond 20:00 op ESPN)Gedeeld koploper Helmond Sport is de tweede periode begonnen met een zwaarbevochten 2-3 overwinning […]

Cover Image for FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback
FC Den Bosch behoudt koppositie na spektakelstuk, Excelsior maakt late comeback

FC Den Bosch – Vitesse (4-2)FC Den Bosch behoudt de koppositie na een overwinning op Vitesse in eigen huis. De thuisploeg had vooral in de tweede helft de overhand in de wedstrijd en creëerde de meeste kansen, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 4-2 overwinning. Het eerste doelpunt viel vlak voor de rust, toen Miliano […]