PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!
MVO

PLAYING FOR SUCCESS SEIZOEN VAN START!

Begin september heeft Playing for Success het schooljaar van start laten gaan. Honderden leerlingen zullen de komende maanden werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie in de NACademy.

Net na de zomervakantie zijn leerlingen uit groep 6 en 7 van De Boomgaard en de brugklassen van het OLV Breda ontvangen in het leercentrum. Tijdens het klassentraject gaan de leerlingen actief aan de slag om elkaar beter te leren kennen en te kijken naar elkaars talenten. Het werken aan een positieve groepsdynamiek zorgt ervoor dat de leerlingen het jaar goed starten en dat de klas hier het hele schooljaar profijt van heeft. In periode één starten drie groepen van het Mencia De Mendoza Lyceum.

playingforsuccess1

Begin oktober start het reguliere (individueel) Playing for Success programma. Tijdens dit tien weken traject, voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal emotionele redenen niet optimaal presteren, werken de leerlingen samen aan inspirerende, haalbare en uitdagende opdrachten. Dit doen ze bijvoorbeeld in de fanshop, op de tribunes en langs het veld in het Rat Verlegh Stadion. Deze opdrachten, gecombineerd met het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf.

Playing for Success is een programma voor leerlingen uit de bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Hierbij lopen leerlingen in en rondom de NACademy en het Rat Verlegh Stadion waarbij zij allerlei activiteiten vervullen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat ze leren samenwerken, stimulatie van het zelfvertrouwen en het opwekken van motivatie. Dit alles heeft een positief effect op de voortgang in het regulier onderwijs.  

Als kinderen ontdekken dat leren ook leuk kan zijn, hervinden ze hun zelfvertrouwen en motivatie waardoor de schoolprestaties toenemen. Playing for Success is een samenwerking tussen de leergemeenschappen INOS, Delta Onderwijs, Libréon, Curio en de gemeente Breda.  

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober
Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd Willem II – TOP Oss wordt verplaatst van naar dinsdag 3 oktober (20.00 uur). Door de gevallen neerslag van vanavond in Tilburg is het veld onbespeelbaar geworden en kan de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd worden. De wijziging is tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal. Wedstrijd                        […]

Cover Image for Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?
Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?

Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel? Roda JC hoopt dit weekend nog een stapje dichter bij de periodetitel te komen, maar moet daarvoor winnen van FC Den Bosch. Daarnaast hebben VVV-Venlo en SC Cambuur de mogelijkheid om bij enig puntenverlies van De Koempels meteen toe te slaan en de koppositie over te […]

Cover Image for Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname
Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname

Op basis van de begroting behoort FC Dordrecht niet tot de grootste clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De doelstelling van de Schapenkoppen zal aan het begin van het seizoen dan ook niet direct het bereiken van promotie zijn geweest. Toch mogen zij na een knappe start van het seizoen langzaam een outsider voor deelname […]