Voorbeschouwing Excelsior Rotterdam – NAC Breda
Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Rotterdam – NAC Breda

Excelsior Rotterdam heeft een wonder nodig om zich te handhaven in de Eredivisie. De Kralingers beleefden een horroravond in het Rat Verlegh Stadion, waar ze met 6-2 onderuit gingen en de wedstrijd met negen man eindigden. Vooral na de tweede rode kaart van Zagré ging het snel in Breda, want toen incasseerden de rood-zwarten nog drie tegendoelpunten. Dat dit een uiterst slechte uitgangspositie is voor Excelsior Rotterdam is een understatement, maar niets is onmogelijk. De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft dit seizoen al vaker met grote cijfers gewonnen en daar moeten de Rotterdammers vertrouwen uit putten. De finale van de Keuken Kampioen Play-Offs is altijd een spektakel en Excelsior zal er alles aan doen om de remontada mogelijk te maken.

NAC Breda is heel dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Na de droomavond in het eigen Rat Verlegh Stadion heeft NAC een voorsprong van vier doelpunten voor de return in Rotterdam. Met het fanatieke publiek in de rug walste de Parel van het Zuiden over het negental van Excelsior heen. Ondanks dat de Brabanders met anderhalf been in de Eredivisie staan, zijn ze er nog niet. De ploeg van Jean-Paul van Gastel zal het niveau dat ze in de Keuken Kampioen Play-Offs hebben gehaald nog één keer op de mat moeten leggen om de grote voorsprong te verdedigen. Daarmee zou de verrassende promotie naar de Eredivisie een feit worden en kan er een groot feest in Breda losbarsten.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.