Voorbeschouwing NAC Breda – Excelsior Rotterdam
Nieuws

Voorbeschouwing NAC Breda – Excelsior Rotterdam

Twee weken geleden was er weinig vertrouwen in de ploeg van Jean-Paul van Gastel wat betreft hun kansen in de Keuken Kampioen Play-Offs. Maar niets is minder waar gebleken, want de Parel van het Zuiden heeft na vier uitstekende wedstrijden de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs bereikt. Nadat het mentaal gesloopte Roda JC werd uitgeschakeld, werd ook FC Emmen over twee wedstrijden verslagen. NAC Breda heeft nu nog één obstakel te overwinnen om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Dit belooft echter de zwaarste uitdaging te worden, want Excelsior Rotterdam is de tegenstander. Voor de Brabanders wacht eerst een thuiswedstrijd in het Rat Verlegh Stadion en dan komende zondag de return in Rotterdam. NAC gaat proberen een goede uitgangspositie te creëren om een grote stap richting winst in de Keuken Kampioen Play-Offs te zetten.

Excelsior Rotterdam heeft de eerste van de twee hindernissen overwonnen die nodig zijn voor handhaving, en dat deden de rood-zwarten op indrukwekkende wijze. ADO Den Haag werd over twee wedstrijden met 9-2 verslagen, waarbij vooral de return in Rotterdam een ware galavoorstelling was. Nu wacht de ploeg van Marinus Dijkhuizen NAC Breda in de finale, die verslagen moet worden om het ultieme doel te bereiken. De Kralingers gaan vanavond in een kolkend Rat Verlegh Stadion proberen de eerste grote stap te zetten door een goede uitgangspositie te creëren. Vervolgens hopen ze in het eigen Van Dongen & De Roo stadion het karwei af te maken. NAC is echter geen ploeg die onderschat kan worden en daarom zal Excelsior met volledige concentratie de wedstrijd aangaan. Het belooft een interessante wedstrijd te worden.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.