Voorbeschouwing Speelronde 32
Nieuws

Voorbeschouwing Speelronde 32

Topper in de Keuken Kampioen Divisie: ADO Den Haag – FC Groningen

Deze vrijdag staat een kraker op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Hoogvliegers ADO Den Haag en FC Groningen treffen elkaar, in wat op voorhand de meest spraakmakende wedstrijd van het weekend is.

Thuisclub ADO Den Haag is de laatste weken niet geweldig in vorm. Met één overwinning in de laatste zes wedstrijden zijn de Hagenezen wat afgezakt op de ranglijst. Ondanks de mindere vorm kan de ploeg van Darije Kalezić met een overwinning op concurrent FC Groningen zich weer nestelen in de plekken voor directe promotie.

Tegenstander FC Groningen heeft officieus de derde periodetitel bemachtigd, maar wil nu doorpakken. De Trots van het Noorden doet volledig mee in de strijd om de tweede plek, wat directe promotie naar de Eredivisie betekent. Wanneer FC Groningen drie punten uit Den Haag meeneemt dan slaat het een gat met de gastheren én blijft het zelf in het spoor van Willem II en Roda JC. Romano Postema is de man in vorm bij de ploeg van Dick Lukkien. Met acht doelpunten in de laatste vier wedstrijden is hij van groot belang voor zijn team en deze vorm wil hij gaan doorzetten.

Een Brabants onderonsje in Helmond voor de koploper

Koploper Willem II mag deze speelronde zich gaan opmaken voor een Brabants onderonsje in en tegen Helmond. Willem II was het spoor even bijster toen het twee keer op rij verloor. Alleen met drie overwinningen uit de laatste drie wedstrijden draait de Tilburgse trein weer op volle toeren. De Tricolores willen deze trein door laten razen en zullen in Helmond absoluut geen uitglijder willen maken. De ploeg van Peter Maes weet dat het uiterst scherp moet zijn en weet dat het met een overwinning weer een station dichterbij de titel is.

Het doorgaans stugge Helmond Sport gaat proberen de punten in eigen huis te houden. Met een goede laatste periode kunnen de Kattenmeppers wellicht een plek in de Keuken Kampioen Play-Offs bemachtigen. Daarom zijn iedere drie punten mooi meegenomen en helemaal als deze punten komen tegen de koploper. Martijn Kaars zal zijn ploeg op sleeptouw moeten nemen. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie staat momenteel op twintig treffers en gaat proberen dit aantal te verhogen.

Kan FC Den Bosch zorgen voor een spookavond tegen FC Dordrecht?

Laagvlieger FC Den Bosch wil in eigen huis het publiek wat te juichen geven. De Blue White Dragons speelden afgelopen speelronde heel lang tegen tien man, maar wisten toch geen resultaat te halen in Maastricht (1-0 nederlaag). Een ouderwetse spookavond in stadion De Vliert is echt iets wat de Bosschenaren kunnen gebruiken voor het vertrouwen. Ook om met een goed gevoel de laatste periode in te gaan en het seizoen toch mooi af te sluiten.

Tegenstander FC Dordrecht is daarentegen uitstekend in vorm. De Schapenkoppen zijn al zes wedstrijden ongeslagen en hopen misschien nog op een kans voor directe promotie. De ploeg van Michele Santoni draait dit seizoen uitstekend en wil dit doorzetten in de laatste periode. Drie punten is het enige wat telt voor de ploeg uit Dordrecht, waarmee het zicht houdt op de Keuken Kampioen Play-Offs na het seizoen.

Een typisch avondje NAC of kan MVV dit voorkomen?

NAC Breda is goed in vorm de laatste weken. Afgelopen speelronde kreeg het wel een tik te verwerken in Kerkrade, toen we werd verloren van titelkandidaat Roda JC (3-1). Echter is de ploeg uit Breda de laatste weken weer opgeklommen naar een play-offplek. De Parel van het Zuiden hoopt er aankomende vrijdag weer een mooi avondje NAC van te maken om de belangrijke drie punten bij te schrijven aan het totaal.

MVV Maastricht hoopt weer de vorm te vinden van eerder dit jaar. Met een goede laatste periode kunnen de Maastrichtenaren nog hopen op een play-offplek na het seizoen. Alleen de vorm moet daarvoor wel echt verbeteren. De ploeg van Maurice Verberne wist vorige week weer eens te winnen na zes wedstrijden niet te hebben gewonnen. Hiermee gaan de Zuid-Limburgers proberen in de doorgaans moeilijke uitwedstrijd in Breda een resultaat te halen wat voor een goed gevoel zal zorgen binnen de ploeg.

De overige wedstrijden deze speelronde zijn:

De Graafschap – Jong AZ

FC Emmen – Jong Ajax

Telstar – Jong FC Utrecht

VVV Venlo – TOP Oss

FC Eindhoven – SC Cambuur

Jong PSV – Roda JC

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond

FC Dordrecht heeft vrijdagavond opnieuw weten te imponeren. De ploeg van trainer Michele Santoni was veel beter dan TOP Oss en won uiteindelijk, al was de marge kleiner dan nodig: 3-1. In Velsen-Zuid gaf Telstar, mede door een enorme flater van Ronald Koeman junior en een rode kaart, een 2-0 voorsprong volledig uit handen tegen FC […]

Cover Image for Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie
Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie

Roda JC Kerkrade heeft extreem duur puntenverlies geleden in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Koempels stevenden lange tijd af op een 1-0 zege op De Graafschap, totdat basisdebutant Maas Willemsen vlak voor tijd voor de 1-1 eindstand tekende. Door het gelijkspel krijgt FC Groningen de kans om op één punt van Roda te komen. Roda […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 35
Voorbeschouwing speelronde 35

Een cruciaal duel voor koploper Willem II in Maastricht De laatste weken is MVV Maastricht uitstekend in vorm. Met de laatste vier wedstrijden allemaal gewonnen staan de Limburgers nu op plek 8, wat Keuken Kampioen Play-Offs betekent aan het einde van het seizoen. Voor de vertrekkende Maurice Verberne is dit ook zeker het doel. Echter […]