Voorbeschouwing speelronde 4
Nieuws

Voorbeschouwing speelronde 4

Morgenavond hebben we een bomvolle Keuken Kampioen Divisie-avond! Acht wedstrijden staan er op het programma met o.a. ADO Den Haag – Excelsior & FC Dordrecht – SC Cambuur. Zaterdag reist de koploper TOP Oss af naar Volendam en zondag ontvangt Roda JC de Superboeren uit Doetinchem.

ADO Den Haag – Excelsior (STAR Channel)
Na de eerste thuisoverwinning van het seizoen afgelopen vrijdag, wil ADO daar graag een vervolg aan geven. Excelsior wist buiten Rotterdam nog niet te winnen, maar pakte afgelopen zondag een punt op bezoek bij Vitesse (1-1). De ploeg van Ruben den Uil staat momenteel op een negende plaats, maar zou bij winst over directe concurrent ADO heen gaan. Voorin versterkten de Kralingers zich met de Amerikaan Zach Booth, die vorig seizoen op huurbasis actief was voor FC Volendam. De nieuwe spits van de thuisploeg Lee Bonis wacht nog op zijn eerste treffer, daar waar hij vorige speelronde dichtbij was maar ongelukkig bleek in de afronding. Genoeg spelers om op te letten morgenavond!

FC Dordrecht – SC Cambuur (ESPN4)
Twee ploegen die zich maar al te graag willen revancheren. FC Dordrecht ging maandag onderuit in Wijdewormer (3-1 verlies) en Cambuur vertrok uit Oss met lege handen (1-0 verlies). Het zijn ook twee ploegen in de rechterrijtje die elkaar maar één punt ontlopen. Bij de Schapenkoppen ontbreekt nog altijd linksback John Hilton, waar Cambuur hun superspits Milan Smit en verdediger Floris Smand zag vertrekken. Het zal bij beide ploegen op meerdere plekken dus een verrassing zijn wie er gaan starten.

Vitesse – FC Eindhoven (ESPN3)
Vitesse kan zich opmaken voor de volgende thuiswedstrijd en wel tegen FC Eindhoven te verstaan. De ploeg van John van de Brom wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De Arnhemmers zullen dat wel moeten doen zonder Pinto, hij liet deze week zijn contract ontbinden. Maurice Verberne zal graag weer de koppositie willen terugveroveren nadat zijn ploeg de eerste plek kwijtraakte aan provinciegenoot TOP Oss. Bij de Blauw-witten maakte, tegen Jong Ajax (0-3 verlies), Rangelo Janga zijn debuut. De spits was al snel dichtbij een eerste treffer, maar hij kon verder geen lans breken in die wedstrijd. De international van Curaçao zal in het Gelredome er alles aandoen om dit te realiseren.

FC Volendam – TOP Oss (ESPN)
Zaterdagmiddag ontvangt de hekkensluiter de koploper. De Volendammers zijn nog altijd te enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie zonder punten, maar pakte al wel drie keer een rode kaart. Geen fijne cijfers voor Rick Kruys en zijn mannen. Genoeg reden voor verandering en dat zal moeten gebeuren in het gloednieuwe kermistenue, waarin de thuisploeg in aantreedt zaterdag. Bij TOP Oss kan het niet op. Zeven punten uit drie wedstrijden & de koppositie. Sjors Ultee heeft het helemaal op de rit. Voor de vijfde keer in de clubhistorie verzamelde TOP zeven punten in de eerste drie wedstrijden van een seizoen in de Eerste Divisie. Dat is een evenaring van het record, want Oss haalde nog nooit meer punten uit de opening van een jaargang.

Speelronde 4:
Vitesse – FC Eindhoven
Telstar – Jong AZ
MVV Maastricht – Jong PSV
Jong FC Utrecht – FC Emmen
Jong Ajax – FC Den Bosch
Helmond Sport – VVV-Venlo
FC Dordrecht – SC Cambuur
ADO Den Haag – Excelsior
FC Volendam – TOP Oss
Roda JC – De Graafschap

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)
Samenvatting MVV Maastricht – FC Volendam (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd MVV Maastricht – FC Volendam (2-2) van 13 september 2024.

Cover Image for Samenvatting FC Den Bosch – ADO Den Haag (13-09-2024)
Samenvatting FC Den Bosch – ADO Den Haag (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd FC Den Bosch – ADO Den Haag (2-0) van 13 september 2024.

Cover Image for Samenvatting VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (13-09-2024)
Samenvatting VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (13-09-2024)

Samenvatting van de wedstrijd VVV-Venlo – Jong FC Utrecht (3-2) van 13 september 2024.