Nieuws

Vooruitblik Speelronde 38: Heracles Almelo op weg naar vierde kampioenschap in Eerste Divisie

Heracles Almelo is bij een overwinning op Jong Ajax zo goed als zeker van het kampioenschap, tenzij PEC Zwolle een monsterzege boekt op Helmond Sport. En pakt Willem II een driepunter op bezoek bij Roda JC? Dan kronen de Tilburgers zich tot de winnaar van de vierde periodetitel. Holland Casino Online en de Keuken Kampioen Divisie presenteren een voorbeschouwing op basis van onderlinge resultaten, spraakmakende doelpuntenmakers en de meest opvallende (en soms bizarre) feitjes!

Helmond Sport – PEC Zwolle: Alleen een monsterzege is genoeg voor de Zwollenaren

Natuurlijk tilt PEC de schaal maar al te graag omhoog, maar dan moet het maar liefst vijf doelpunten meer maken dan Heracles. Qua puntenaantal staat het gelijk (82 punten). Het team van oefenmeester John Lammers heeft alleen een beter doelsaldo (+59) dan de Zwollenaren (+55). 

Voor Helmond Sport staat er buiten het eergevoel niks meer op het spel. De Kattenmeppers staan op een vijftiende plaats. Plek dertien is het maximaal haalbare, maar dan moeten zowel Jong PSV als Jong Ajax punten verspelen.

Het team van trainer Bob Peeters put wellicht kracht uit de recente onderlinge resultaten. Helmond Sport verloor slechts één van de laatste zes ontmoetingen met PEC in de Eerste Divisie (drie keer winst en twee keer gelijk). De meest recente ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in het voordeel van de Blauwvingers (1-0). 

Aan Helmond Sport-goalie Mike Havekotte de taak om voor de elfde keer dit seizoen zijn doel schoon te houden. De laatste doelman van Helmond Sport die meer clean sheets in één jaargang noteerde is Björn Sengier in 2011/12 (elf).

PEC-goalgetter Lennart Thy stevent met 21 goals af op de topscorerstitel. In slechts twee seizoenen deze eeuw had de topscorer in de Eerste Divisie maximaal 21 goals, waaronder Santi Kolk in 2005/06 namens PEC (negentien, gedeeld met Berry Powel). Havekotte kan zijn borst alvast nat maken, want Thy heeft dit seizoen een neusje voor de goal.

Wint PEC voor de vierde keer de Eerste Divisie? Of steekt Havekotte daar vakkundig een stokje voor? 

Deze wedstrijd start vrijdag om 20:00 in het GS Staalwerken Stadion. 

[embed_match id=”100265″]

Heracles Almelo – Jong Ajax: Heracles ging bij eerdere ontmoeting fors onderuit

Heracles Almelo is bij een winstpartij zo goed als zeker kampioen. Alleen wanneer PEC Zwolle vijf doelpunten meer maakt dan de Almelose formatie gaat het feest niet door. Jong Ajax ruikt in elk geval bloed, want het versloeg de Heraclieden eerder dit seizoen met maar liefst 4-0. Voor Heracles is de vierde periodetitel ook haalbaar. Dan moet de formatie van oefenmeester John Lammer zelf een zege boeken en dient Willem II te verliezen bij Roda JC.

Jong Ajax staat op een dertiende plek en het team stijgt bij winst maximaal één plekje. Het team van trainer Dave Vos kende een stabiel seizoen. 

Opvallend genoeg hebben beide teams een opmerkelijk feitje wat betreft hoekschoppen aan zich kleven. Jong Ajax kreeg dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen de meeste tegengoals uit corners (dertien), terwijl Heracles juist het vaakst scoorde uit hoekschoppen (veertien). 

Wat de uitslag ook wordt, voor Thomas Bruns wordt het sowieso een bijzondere avond. Hij kan zijn driehonderdste competitieduel in het betaalde voetbal in Nederland spelen. De middenvelder was dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen bij tien goals betrokken (vier goals, zes assists). Alleen in 2015/16 kwam Bruns boven de tien uit (elf namens Heracles in de Eredivisie). 

Bij Jong Ajax loopt geen Bruns rond, maar wel een speler die opvallend vaak de vrije ruimte vindt. Alleen MVV-middenvelder Jarne Steuckers creëerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer kansen uit open spel (zeventig) dan Jong Ajax-speler Kristian Hlynsson (59). 

Verliest Heracles voor de tweede keer dit seizoen van Jong Ajax? Of maakt Samuel Armenteros op wonderschone wijze de winnende treffer?

Deze wedstrijd start vrijdag om 20:00 in het Erve Asito. 

[embed_match id=”100264″]

Roda JC – Willem II: Dylan Vente blinkt uit in matige ploeg

Voor de Limburgers is het een seizoen om zo snel mogelijk te vergeten. De Koempels staan op plaats zestien en de play-offs zijn al lang en breed uit zicht. Een lichtpuntje is doelpuntenmachine Dylan Vente. Vente maakte vorig Keuken Kampioen Divisie-seizoen 23 goals. Dit seizoen maakte hij maar liefst twintig doelpunten, waardoor hij op plaats twee van de topscorerslijst staat. Hij wordt mogelijk de eerste speler die in twee seizoenen meer dan twintig competitiegoals voor Roda JC maakt sinds John Eriksen (in de Eredivisie 1980/81 en 1983/84). 

Bij Willem II zijn ze niet bezig met de topscorerslijst, maar is de opdracht simpel: winnen. Bij winst zijn de Tilburgers zeker van de vierde periodetitel. Een gelijkspel is geen onoverkomelijke zaak, maar dan moet Heracles wel punten laten liggen tegen Jong Ajax.

De recente onderlinge statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Willem II. De ploeg won zes wedstrijden en verloor maar één van de laatste negen duels met Roda JC in alle competities. De laatste twee ontmoetingen wonnen de Superkruiken met 1-0. 

Voor Willem II-aanvaller Jeremy Bokila is het hoe dan ook een bijzonder seizoen. Hij kwam dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen maar liefst 27 keer als invaller binnen de lijnen. De laatste speler die vaker werd ingebracht in een Eerste Divisie-seizoen is Yanic Wildschut in 2010/11 (28 keer namens PEC Zwolle). 

Schiet pinchhitter Bokila zijn team naar de vierde periodetitel? Of de Trots van het Zuiden te verrassen met een tactische meesterzet van trainer Edwin de Graaf? 

Deze wedstrijd start vrijdag om 20:00 in het Parkstad Limburg Stadion. 

[embed_match id=”100262″]

Geniet dit weekend van de ongekende spanning!

Ludieke sfeeracties, prachtige doelpunten en behendige passeeracties… De Keuken Kampioen Divisie zorgde dit seizoen weer voor spektakel! Als kers op de taart geniet jij de komende weken van de play-offs. Voor nu laten wij jou niet met lege handen achter, want wij maken deze speelronde speciaal voor jou extra spannend!

Dit is voor jou als meestervoorspeller het moment om in actie te komen! Voorspel nu en profiteer van Odds Boosts!

En registreer jij je vandaag als nieuwe speler? Dan trakteren wij jou direct op een exclusief welkomstaanbod! Wed €20 en krijg maar liefst €50!

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]