WELKOM IN ONS VOETBAL TERUG OP HET AZC IN EMMEN
MVO

WELKOM IN ONS VOETBAL TERUG OP HET AZC IN EMMEN

Na een lange zomerstop werden de voetbaltrainingen op het Asielzoekerscentrum in Emmen op maandag 23 oktober weer hervat. Bijna twintig kinderen kwamen richting de training die onder leiding stond van trainers Jan Dijkgraaf en Jorrit Scholing. Elke maandag en vrijdag staat er een voetbaltraining op het programma voor de kinderen op het AZC.

Aftrap
Kinderen op het AZC konden weer kennismaken met de voetbaltrainingen die FC Emmen Naoberschap organiseert. Tijdens deze trainingssessies leren kinderen, door middel van voetbal, beter met elkaar samen te werken. De deelnemers zijn kinderen uit verschillende landen en andere culturen en ieder kind brengt zijn eigen levensverhaal mee. Er zijn ook kinderen die al een aantal jaren meedoen met de trainingen. Het AZC in Emmen is de afgelopen jaren flink uitgebreid, waardoor er meer kinderen mee kunnen doen aan het project Welkom In Ons Voetbal.

De trainingen worden gegeven door maatschappelijke voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap. Jan Dijkgraaf is een van deze maatschappelijke trainers en keek uit naar de trainingen: “Na toch een lange periode is het erg fijn dat sommige deelnemers je weer met enthousiasme en open armen ontvangen.”

Ook projectleider Marcel Sulmann is blij dat de trainingen zijn begonnen: “Niet alleen is het erg leuk om weer actief te zijn op het AZC, maar willen we in de toekomst ook extra workshops aanbieden in samenwerking met andere partijen. Op deze manier willen we de deelnemers zich nog meer thuis laten voelen in Emmen”, aldus Sulmann.

Over Welkom In Ons Voetbal
Sinds de zomer van 2019 is FC Emmen Naoberschap in samenwerking met het asielzoekerscentrum Emmen het project ‘Welkom In Ons Voetbal’ begonnen met als doel dat de jonge asielzoekers zich welkom voelen in Nederland. De officiële (Engelstalige) naam van het project is Welcome Through Football.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]